Drie op drie voor Marianne Vos in Scandinavië, Shari Bossuyt sprint naar derde plaats

 ©  via REUTERS

Er staat in de Ronde van Scandinavië geen maat op Marianne Vos. De 35-jarige Nederlandse won in het Noorse Sarpsborg haar derde etappe op rij en blijft uiteraard leider in het algemeen klassement.

Guy Van Den Langenbergh

Klassiek scenario in de derde etappe van de Ronde van Scandinavië. Een aantal rensters mocht proberen om voor het peloton uit te rijden maar in het zicht van aankomstplaats Sarpsborg liep alles weer netjes samen.

Sprinten dus maar dat gebeurde deze keer op een geaccidenteerde slotkilometer. En dan krijg je andere namen. De Deense Cecile Uttrup Ludwig zette de spurt van ver in en ook onze landgenoot Shari Bossuyt had zich uitstekend gepositioneerd. Maar de naam van de winnares bleef dezelfde. Marianne Vos knalde weg uit de voorwacht van het peloton en won opnieuw met ruim overwicht voor Cecile Uttrup Ludwig en onze landgenote Shari Bossuyt. Voormalig wereldkampioene veldrijden Lucinda Brand finishte als zesde, Marthe Truyen sleepte een knappe tiende plaats uit de brand. Morgen tussen Askim en Mysen liggen er twee hellingen van derde categorie en lijkt de kans op een vierde opeenvolgende ritzege voor Marianne Vos bijzonder groot.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Marianne Vos

Video

Keuze van de redactie