Dieven maken trackingsysteem onklaar om Range Rover te stelen op oprit van woning

De dieven reden met de zwarte Range Rover naar Nederland. Daarna ontbreekt elk spoor. © RR

Rijkevorsel -

Renée Durwael en haar man Thomas Coeck uit Rijkevorsel moesten dinsdagochtend vaststellen dat hun Range Rover Velar 2I was verdwenen. De dieven hadden de wagen meegenomen terwijl het gezin lag te slapen. De auto is het laatst gezien op de A12 richting Nederland.

De Range Rover is amper een jaar oud en stond slotvast op de oprit naast de woning van het gezin. De dieven slaagden erin om de wagen te openen en het trackingsysteem uit te schakelen. “We hebben die nacht heel even onze honden gehoord”, vertelt Renée. “Wellicht stopten ze met blaffen toen ze het geluid van de motor herkenden wanneer de auto wegreed. De politie heeft de Range Rover nog gesignaleerd op de A12 in de richting van Nederland. Dat is wel wat vreemd, want van Rijkevorsel ben je vrij snel op de E19 richting Breda. Mogelijk heeft iemand de auto nog gezien in Nederland, maar het is niet zeker dat het onze wagen was. Voorlopig ontbreekt elk spoor. We gaan er ook van uit dat er andere nummerplaten op hangen nadat de daders de grens zijn overgestoken.”

Enkele weken geleden is in Heist-op-den-Berg op een gelijkaardige manier de auto van een vastgoedmakelaar gestolen. Die wagen werd evenwel dezelfde dag nog aangetroffen. Renée acht de kans klein dat hun Range Rover nog gevonden wordt. “En als dat toch het geval is, vraag ik me af in welke toestand de wagen zich dan bevindt. Waarschijnlijk staat de auto nu ergens op een boot. Je denkt altijd dat zoiets bij jou nooit gebeurt, tot het zover is. Gelukkig zijn de dieven niet in onze woning geweest. Normaal gezien zouden we wachten tot volgend jaar om de oprit te omheinen, maar dat gaat nu zo snel mogelijk gebeuren. We willen niet nog eens meemaken dat onze auto gestolen wordt”, aldus Renée Durwael. (ram)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs