Daar is Bar Brilschans weer: feestweekend met veel muziek, dansen en Highland Games

 © District Berchem

Berchem -

Na twee edities in de luwte, keert Bar Brilschans volgend weekend terug in vol ornaat. Van 19 tot en met 21 augustus wordt er een goed gevuld programma in het Brilschanspark voorzien voor groot en klein. “Ik verwacht een serieus feestje”, blikt districtsburgemeester Evi Van der Planken (N-VA) vooruit.

Elien Van Wynsberghe

“Bar Brilschans is intussen een vaste waarde geworden in Berchem”, zegt Van der Planken. Telkens aan het einde van de zomervakantie wordt het Brilschanspark omgetoverd tot een zomerbar XL met ligzetels, lekker eten, animatie en muziek. Bij valavond wordt het park het decor voor een reeks optredens. “Eindelijk kan er dit jaar terug gefeest worden. Het belooft een ongelooflijk tof weekend te worden.”

Zo staat bezoekers een heel aantal originele activiteiten te wachten. “Voor het eerst dit jaar organiseren we Highland Games. Iedereen die wil kan daaraan deelnemen. Het leek ons leuk om dat te organiseren in een natuuromgeving. Want daar komen zo’n spelen natuurlijk het beste tot hun recht.”

Nog op het programma: een bushcraft workshop, boomklimmen, een evenwichtparcours, een blotevoetenpad,… “We proberen er elke editie nieuwe dingen in te steken. Deze keer hebben we extra gezocht naar activiteiten die mooi aansluiten op de omgeving”, zegt Van der Planken.

Dj Randy Paret en Guy Swinnen

Voor het muzikale luik, werd teruggegrepen naar de artiesten die twee jaar geleden ook op het programma stonden. “We wilden hen de kans geven om na een afgezwakte, digitale editie hier hun ding te komen doen zoals het hoort.”

Vrijdag maakt dj Randy Paret als eerste zijn opwachting. Nadien zet dj Sahra de afterparty in gang. Sahra is onder meer de tourdj van neo-soulzangeres IKRAAAN. Zaterdag staat Gene Thomas op de line-up. “Ik zag hem al een paar keer aan het werk en hij is altijd goed”, weet de districtsburgemeester. Zondagavond is het tot slot aan de Guy Swinnen Band om het Brilschanspark op zijn kop te zetten.

En geen feest zonder eten, daarom wordt zoals steeds heel wat lekkers voorzien tijdens deze zomerse driedaagse.

Het volledige programma van Bar Brilschans is terug te vinden op de website van het district Berchem.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs