Caféruzie in Gemeentestraat eindigt met verschillende schoten: tot veertig maanden cel voor betrokkenen

 ©  rr

Antwerpen -

Vier mannen die in november 2021 betrokken waren bij een schietincident in een café in de Antwerpse Gemeentestraat zijn donderdag veroordeeld. De correctionele rechtbank in Antwerpen sprak celstraffen tot veertig maanden uit.

sare, jtp

De feiten dateren van 21 november 2021. Een klant van café Resident in de Gemeentestraat in Antwerpen kreeg het aan de stok met een groep mannen. Die ruzie ontaardde en er werd zelfs tweemaal geschoten. Het slachtoffer liep verwondingen op aan zijn hand en zijn been en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Dezelfde groep probeerde even later met een vals biljet van 50 euro te betalen in een nachtwinkel om de hoek. De uitbater merkte dat op en wilde de politie bellen, maar kreeg een vuistslag tegen het hoofd. Een van de mannen begon ook met een wapen te zwaaien.

De politie kon niet veel later Franklin P. en Aldo V. oppakken op het Falconplein. V. had nog twintig valse biljetten van 50 euro op zak. De twee andere verdachten, Eduard Y. en Jeremy H., werden later opgepakt.

De correctionele rechtbank deed donderdag een uitspraak in de zaak. Jeremy H. kreeg met veertig maanden effectief de zwaarste straf opgelegd omdat hij al eerdere veroordelingen opliep. Aldo V., die recent zijn enkelband had doorgeknipt, krijgt 20 maanden effectief. Franklin P. en Eduard Y. kregen twintig maanden cel met uitstel. (sare, jtp)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs