Dief gaat aan de haal met bladblazer in Antwerpse binnenstad

Archiefbeeld. © rr

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft woensdag een melding gekregen van een gestolen bladblazer. Niet veel later merkte een patrouille een man op aan het Centraal Station met het werktuig, maar zonder werkoutfit. De bladblazer werd terugbezorgd aan de eigenaar, de dief werd gearresteerd.

nelo

De politie werd woensdagnamiddag gevraagd op het Steenplein. “Een werkman was bestolen van zijn bladblazer”, vertelt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Kort nadien merkte een interventiepatrouille en een anonieme patrouille van het wijkondersteuningsteam City een man op in de Gemeentestraat die rondwandelde met een bladblazer, maar geen werkkledij droeg of werkzaamheden uitvoerde.”

Op dat moment werd het signalement van het gestolen toestel verspreid en werd de link gelegd tussen de diefstal en de wandelende man. “Deze werd onderschept en het bleek om het gestolen toestel te gaan. Het werktuig werd aan het slachtoffer teruggegeven. De verdachte (30) bleek illegaal in ons land te verblijven en werd gearresteerd”, aldus Migom.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs