Drie jaar cel voor cocaïne-uithaler die “zot verjaardagsfeestje” wilde houden

 ©  BELGA

De correctionele rechtbank heeft de 37-jarige Albanees Luis G. veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan een jaar met uitstel. De man werd in maart, enkele dagen voor zijn verjaardag, betrapt met 46 kilogram cocaïne in de haven. Hij wou met het geld een “zot verjaardagsfeestje” houden.

nelo, jtp

De feiten vonden plaats in de nacht van 12 maart. De scheepvaartpolitie in de haven van Antwerpen kreeg de melding dat er mogelijke uithalers aan het werk waren op de terreinen van Becomar aan kaai 614 van Kanaaldokken B1-B2. De opgetrommelde politiemensen konden ’s nachts niemand aantreffen.

Amper enkele uren later kreeg de politie opnieuw een gelijkaardige melding. Dit keer konden de inspecteurs wel verdachten aantreffen. Twee mannen hielden zich op vlak bij de afsluiting van de containerkaai. Een van hen kon ontkomen, de andere vluchtte naar de containers en waar hij kon worden opgepakt.

Het ging om de toen nog 36-jarige Luis G., een Albanees. Hij werd betrapt met vier sporttassen, gevuld met veertig blokken cocaïne. “In het totaal ging het om 46 kilogram cocaïne”, zei het openbaar ministerie.

Luis G. en zijn advocaat probeerden de feiten niet te verbloemen. “Mijn cliënt heeft volledige bekentenissen afgelegd. Hij was enkele dagen na de feiten jarig en wilde een zot verjaardagsfeestje doen”, zei advocaat Jonathan Bogaerts. G. verklaarde dat hem 10.000 euro was beloofd, maar in werkelijkheid heeft hij nog geen cent gekregen.

De procureur vond dat G. handelde uit winstbejag en vorderde 34 maanden celstraf en een boete van 20.000 euro. Zijn advocaat had een straf met uitstel gevraagd, maar de correctionele rechtbank veroordeelde G. tot drie jaar cel, waarvan een jaar met uitstel. Hij moet ook een boete van 8.000 euro, waarvan de helft met uitstel, betalen.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs