Roeien EK in München

Coach Frans Claes over EK-forfait van Niels Van Zandweghe: “Hij kan sterker terugkeren”

Frans Claes zal nu Marlon Colpaert in skiff coachen. © BELGA

Niels Van Zandweghe neemt wegens privé-problemen en een stevige verkoudheid niet deel aan het EK in München. “Ik ben ervan overtuigd dat hij sterker kan terugkeren”, zegt coach Frans Claes.

Niels Van Zandweghe heeft zich al beter gevoeld. De Brugse roeier had en heeft privé-problemen die zwaar op hem wegen, terwijl hij ook last kreeg van een stevige verkoudheid. “Vorige week zag ik dat het niet goed ging met Niels”, zegt coach Frans Claes. “Na 500 meter zat hij dood en dus stuurde ik hem naar een dokter. Niels kreeg te horen dat hij inspanningen mocht doen, maar wel aan lage intensiteit. Dat betekent nooit hoger dan een hartslag van 130 tot 150. Onmogelijk dus om zo een wedstrijd, laat staan een EK, te roeien. Niels moet zich nu vooral verzorgen en alles op een rijtje zetten. Ik ben ervan overtuigd dat hij dan sterker zal terugkeren.”

Marlon Colpaert in skiff

Geen Belgische dubbel dus op het EK in München. “We konden nog tijdig Marlon Colpaert in skiff inschrijven. Een geluk bij een ongeluk. Marlon is fit en gaat nu proberen in z’n eentje te presteren”, aldus Claes, die ook nog nieuws had over Tibo Vyvey, die onlangs enkele dagen in een Italiaans ziekenhuis lag. “Ik vrees dat Tibo dit seizoen niet meer kan roeien. Hij mag zes weken niet in een boot stappen en alleen wat wandelen of fietsen.” (kv)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs