Drie broers die ex-stiefvader bewusteloos slaan, krijgen celstraffen met gedeeltelijk uitstel

© Bart Van den Langenbergh

Beerse, Arendonk, Dessel -

Drie broers met de Nederlandse nationaliteit zijn door de correctionele rechtbank veroordeeld omdat ze in mei hun ex-stiefvader hardhandig aanpakten in zijn woning in Beerse.

Ronny van den Ackerveken

C.M (21) uit Arendonk, G.M (34) uit Arendonk en C.M (27) uit Dessel begaven zich op de avond van 1 mei naar de woning in de Veerpontstraat in Beerse. Hun moeder had tot vorig jaar een relatie met het slachtoffer. Ze beweerde die eerste mei dat ze via voodoo brandwonden had opgelopen door haar ex-partner. De dochter van het slachtoffer deed die avond de deur open. Drie gemaskerde mannen stormden naar binnen. Het meisje liep de trap op, maar werd naar beneden geduwd. Vervolgens stapte het drietal de slaapkamer van het slachtoffer binnen. De man kreeg meerdere slagen en was direct bewusteloos. Een van de daders gebruikte een hamer. Het slachtoffer werd voor dood achtergelaten en de daders namen ook enkele gsm’s mee. Enkele maanden eerder had de ex-stiefvader een aanval met een boksbeugel door een van de broers moeten incasseren.

Sinds de feiten zitten de drie broers in voorhechtenis. C.M. uit Arendonk werd nu veroordeeld tot 40 maanden cel, waarvan 16 met probatie-uitstel. G.M. krijgt 38 maanden celstraf, daarvan zijn er 20 met probatie-uitstel. Voor C.M. uit Dessel sprak de rechter ook 38 maanden cel uit, het gedeelte van 18 maanden is met probatie-uitstel. Het slachtoffer werkt als buschauffeur bij De Lijn en is sinds de aanval in zijn woning arbeidsongeschikt. “Wat ze mij hebben aangedaan, is onmenselijk”, sprak hij vorige week bij de behandeling van de zaak in de rechtbank. “Ze hebben me invalide gemaakt. Ik heb hen nochtans opgevoed als mijn eigen kinderen.” Om een schadevergoeding te bepalen, moet een deskundige eerst de letsels bij de man vaststellen. Daarom wordt de zaak op burgerlijk gebied verdergezet op 13 december. (ram)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs