Moeder en dochter behalen vijftien medailles op BK klassiek waterskiën

Belgisch kampioen Jasmin Geens staat samen met haar moeder en vice-kampoen Anick (links) op het podium. © RR

Lille -

De 55-jarige Anick Kempinaire en haar dochter Jasmin Geens (21) namen vorig weekend deel aan het Belgisch kampioenschap klassiek waterskiën in het Waalse Cerfontaine. Het leverde hen met vijftien medailles een heel mooi resultaat op.

Ronny van den Ackerveken

Klassiek waterskiën bestaat uit drie disciplines: de slalom, het figuren en de sprong over een 1,5 m hoge schans. “Deelnemers kunnen per discipline een Belgische titel behalen”, legt Anick uit. “Wie in totaal het hoogste aantal punten behaalt van de drie disciplines wordt Belgisch kampioen klassiek skiën.” Anick Kempinaire is kampioen in de master categorie (+35 jaar) en veroverde de Belgische titel in zowel sprong als figuren. Met drie gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles sleepte ze zeven van de acht te winnen medailles in de wacht. “Het is een hele prestatie om als 55-jarige te winnen van veel jongere rivalen. Ik ben trouwens pas op mijn vijftigste begonnen met competitief waterskiën.”

In de open dames categorie stond Anick als vice-kampioen op het podium naast haar dochter Jasmin, die de titel won. “Het doet deugd om na drie jaar als vice-kampioen in deze klasse eindelijk de winst te behalen”, zegt Jasmin. “Ik werd ook Belgisch kampioen in de klasse U21, waar jongens en meisjes het tegen elkaar opnemen.” Ze behaalde in totaal acht medailles, waarvan vijf gouden. “Net als mijn zus Margo doe ik ook aan showskiën. We zijn allebei geselecteerd voor het WK in het Amerikaanse Florida in oktober.” Het gezin is aangesloten bij waterskivereniging VVW Gierle in Lille. De club was met vijf leden aanwezig op het BK en werd met tien titels derde in de clubcompetitie. (ram)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs