Voetbal 1ste nationale

Knokke oefent op Lokeren-Temse, COO Thomas Bernaert combineert voorlopig beide clubs: “Wie wint, maakt voor mij niks uit”

Thomas Bernaert keert terug naar Lokeren, maar regelt bij Knokke nog de lopende zaken totdat er een opvolger gevonden is.. © hvd

Royal Knokke FC speelt woensdag zijn laatste oefenmatch op Lokeren-Temse. Voor Thomas Bernaert wordt het een speciale dag, want hij is momenteel COO bij ... beide clubs.

Niemand kan twee heren dienen, zegt het spreekwoord, maar Thomas Bernaert bewijst het tegendeel. Iets meer dan twee jaar geleden ging de Waaslander bij Knokke aan de slag, een klein jaar na zijn vertrek bij Lokeren (dat failliet ging) en een uitstapje naar de autosector. In Knokke nam hij tot ieders tevredenheid het operationele en sportieve voor zijn rekening. Bernaert slaagde erin om - ondanks corona - de footlunch en het gekende Knokse ‘après foot’-gebeuren in leven te houden. Voorzitter Vincent Vanhonsebrouck kon op beide oren slapen met zijn trio Bernaert-Arys-Van Borm, maar met Bernaert valt nu een hoeksteen weg. De Lokerse voorzitter Van Duysen en ondervoorzitter Carpentier overhaalden hem immers om terug te keren naar Daknam.

“Ik ken de club goed en er wacht mij een hele uitdaging”, reageert Bernaert. “Sportief wil Lokeren-Temse snel naar eerste nationale en zelfs het profvoetbal. Er gingen nu alweer 300 abonnementen de deur uit en daar zitten de seats niet eens bij. Er is zelfs in tweede nationale een potentieel van 2.000 fans. Ik werkte destijds nog met Patrick Orlans samen en het is de bedoeling dat we het businessgebeuren nieuw leven inblazen. Inderdaad, net zoals we bij Knokke doen. Momenteel combineer ik beide jobs. Niet zo evident, maar het lukt. Bij Knokke - dat intens naar een opvolger zoekt - regel ik de lopende zaken. In Lokeren is er nog wat tijd, want de eerste thuismatch spelen we pas in oktober. Uiteraard is het woensdag speciaal dat mijn twee clubs tegenover mekaar staan. Wie wint, maakt voor mij niks uit. Ik hoop dat ze allebei een goede match spelen met het oog op de Beker van België van zondagnamiddag. Waar ik dan zal zijn? Dit moet ik nog bekijken en beslissen.” (kv)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs