Deze maand verkeershinder in Verbindingsstraat door vernieuwing en uitbreiding waternet

De Verbindingsstraat is tot en met 26 augustus moeilijk bereikbaar. © RR

Essen -

Drinkwatermaatschappij Pidpa vernieuwt het waternet in de Verbindingsstraat. De werken zijn gestart op 8 augustus en verlopen in vijf fasen tot 26 augustus. De straat is hierdoor opgebroken. Het verkeer moet omrijden.

Het waternet in de Verbindingsstraat wordt uitgebreid en aangepast. Dat werk gebeurt in vijf fasen. Deze week werkt Pidpa tussen de Moerkantsebaan en Wolfsheuvel. De werken schuiven achtereenvervolgens op naar de Papenmoerstraat, Huybergsebaan en de Achterstehoevestraat.

In de week van 23 tot en met 26 augustus komt de Huybergsebaan verder aan bod, in het gedeelte tussen de Verbindingsstraat en de Collegelaan.

Deze werken gaan gepaard met verkeershinder en er is in omleidingen voorzien. De eerste drie weken wordt het verkeer omgeleid van de Verbindingsstraat naar de Huybersgebaan, Moerkantsebaan en omgekeerd.

In de week van 22 augustus, als Pidpa werkt aan het waternet in het gedeelte tussen de Huybersgebaan en Achterstehoevestraat, is het nog niet duidelijk het verkeer moet omrijden.

In de vijfde en laatste fase eind augustus wordt het verkeer van de Huybergsebaan weggeleid naar de Nolsebaan, Velodreef, Rouwmoer, Papenmoerstraat, Verbindingsstraat om dan terug naar de Verbindingsstraat te geraken. Deze omleiding geldt ook in de omgekeerde richting.

 (ella)

www.essen.be

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs