Gollum-acteur Andy Serkis maakt fictiereeks over oprichters van wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds

Andy Serkis zal de reeks regisseren. ©  ISOPIX

De wassen beelden van Madame Tussauds vormen in verschillende grootsteden als Londen en Amsterdam een grote toeristische attractie. Binnenkort verschijnt er ook een biopicreeks over de oprichters ervan. Die zou ‘Madame!’ heten.

(eadp)

Het wordt omschreven als een “episch periodedrama”. Dat volgt het verhaal van de vrouwen die ontsnapt zijn aan de Terreur-periode tijdens de Franse Revolutie, en zich uit de armoede werkten. In het bijzonder over Marie Tussaud, de Franse artieste en onderneemster die het bekende wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds stichtte. Zij vluchtte naar Engeland, waar ze in 1835 in Londen het eerste museum uit de grond stampte. De reeks speelt zich dan ook af aan het einde van de achttiende en begin negentiende eeuw.

Andy Serkis, bekend van zijn rollen als Gollum in The lord of the rings en Caesar in de Planet of the apes-franchise, maakte de reeks en zal ook regisseur zijn. Newen Connect, dat onder Newen Studios-groep van de Franse zender TF1 valt, zal de reeks financieren en de show internationaal verdelen.

 ©  AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie