Een euro voor elke tien meter: Gentse wandelaars halen enorm bedrag op voor Kom op tegen Kanker

Vrijdagavond stond er ook al een feesttafel op de wandelaars te wachten. ©  IF

Gent / Mariakerke -

Vijf Gentenaars hebben de voorbije week zo’n 220 kilometer gewandeld, van Mariakerke naar de Ardennen. Intussen haalden ze meer dan 22.000 euro op voor Kom op tegen Kanker. “Na een tijdje vergeet je de pijn.”

Max Dedulle

Het vijftal vertrok vorige zaterdag, om een week later te arriveren in Willerzie, vlak bij de Franse grens. “Het is zwaar geweest”, geeft initiatiefnemer Koen Van Wassenhove (52) toe. “Maar na enkele dagen ben je in het ritme en vergeet je de pijn. We hadden ook zeer veel steun: er liepen steevast minstens tien mensen met ons mee.”

Zeker toen het bedrag steeg tot in de tienduizenden euro’s, kregen Koen en zijn compagnons vleugels. “Zelfs de stortbui die we donderdag over ons heen kregen, kon ons niet tegenhouden. Bovendien was het ook echt een prachtige tocht. Ik ben er nog maar eens aan herinnerd hoe mooi ons land eigenlijk is. Er was voortdurend heel wat te zien.” (lees verder onder de foto)

De stappers wandelden van Mariakerke naar het Waalse Willerzie. ©  IF

Blijde intrede

Afgelopen zaterdag kwam de blijde intrede in Willerzie. “Heel wat vrienden van ons waren afgekomen. Mijn petekind is chef-kok en ze had een geweldige barbecue voorbereid voor meer dan vijftig mensen. Daar heb ik de hele groep nog eens toegesproken, want ik voel me echt maar een deeltje in een groot geheel. Zonder de steun van alle mensen om ons heen was het nooit gelukt.”

Koen zag de afgelopen jaren zijn vrouw (die ook meewandelde), zijn schoonzus en zijn schoonmoeder getroffen worden door kanker. Toen ontstond het idee van de wandeltocht, om het zorgpersoneel te bedanken.

De teller staat momenteel op een slordige 22.000 euro, ofwel één euro per tien afgelegde meters. Een steentje bijdragen kan nog altijd, meer informatie vind je op de Facebookpagina.

Koen (rechtsonder) en zijn gezelschap haalden al 22.000 euro op. ©  IF

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs