Mario stapt de Dodentocht voor de bijzondere school van zijn dochter: “Zal op karakter moeten”

Mario en Elisa op vakantie. ©  IF

Mariakerke / Landegem -

Mario Vermeersch (49) uit Mariakerke staat komende vrijdag met drie vrienden aan de start van de Dodentocht. Dat doet hij niet alleen voor de uitdaging. Zijn dochter Elisa (8) lijdt aan een zware vorm van epilepsie en gaat daarom naar een speciale school in Landegem. Om die te steunen, laten de vier wandelaars zich sponsoren.

Max Dedulle

Het verhaal van Elisa kon je eerder al lezen in onze krant. Het meisje lijdt aan een zeldzame vorm van epilepsie, waardoor ze dagelijks tot twintig zichtbare (en nog veel meer onzichtbare) aanvallen heeft. Dat leidt tot een grote ontwikkelingsachterstand en legt een zware druk op het gezin met drie kinderen.

Elisa gaat naar Ten Dries, een school voor buitengewoon onderwijs in Landegem. “Daar wordt ze ongelofelijk goed geholpen”, zegt papa Mario Vermeersch. “Ze krijgt er onder meer zwem- en paardentherapie. Nu, in de zomer, merken we extra goed hoe graag ze daar is: ze verlangt nu al om terug te keren. De mensen daar dragen heel goed zorg voor haar en de andere kinderen.”

De school wil graag uitbreiden, maar dat kost geld. Dat bracht Mario op een idee. “Een collega wandelde de Dodentocht enkele jaren geleden en liet zich sponsoren voor het goede doel. Zijn verhaal inspireerde me. We sloegen de handen in elkaar en staan vrijdag samen aan de start. Ook mijn schoonzoon en zijn vader wandelen mee.” (lees verder onder de foto)

Elisa (8) lijdt aan een zeldzame en zware vorm van epilepsie. ©  IF

Niet getraind

De grootste uitdaging? Dat wordt ongetwijfeld de hitte. “Het wordt 34 graden in Bornem. De nacht zal wel meevallen, maar de zaterdag wordt pittig. Bovendien ben ik niet echt aan trainen toegekomen. Mijn vrouw en ik werken allebei in ploegen, en ook de zorg voor Elisa neemt veel van onze tijd in beslag. Het zal op karakter moeten, maar dat hebben we gelukkig in overvloed!”

Wie de vier wandelaars (en daarmee ook Ten Dries) wil steunen, kan een donatie storten op het rekeningnummer BE87 8900 1480 8594, op naam van Ten Dries.