Slachtoffer moordpoging getuigt: “Mijn ex probeerde me te wurgen toen ik sliep”

In deze woning in Ronse speelden de feiten zich zaterdagochtend af.  ©  fdv

“Mijn ex en ik waren vier jaar samen maar sinds vorige week zijn we uit elkaar. Plots stond hij aan mijn bed toen ik lag te slapen en probeerde hij mij te wurgen.” Dat zegt de vrouw uit Ronse die zaterdagochtend ontsnapte aan een moordpoging door haar gewezen partner. De man is intussen voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die besliste tot verdere aanhouding.

Marc Klifman, Peter Malaise en Fernand De Vos

Het slachtoffer van het geweldincident in Ronse verkeert niet in levensgevaar en is ondertussen opnieuw thuis. De vrouw in kwestie zegt dat ze zaterdagochtend aan veel erger is ontsnapt. Plots stond haar ex C.D., een dertiger, in haar slaapkamer. De twee waren vier jaar een koppel geweest maar zijn sinds een week uit elkaar. “Ik was nog aan het slapen toen het gebeurd is”, vertelt ze. “Om 5 uur ’s ochtends stond hij plots aan mijn bed, sprong hij op mij en probeerde hij mij te wurgen.”

Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigde intussen de aanhouding van de verdachte. “De feiten speelden zich zaterdagochtend af in de Oude Vesten en situeren zich waarschijnlijk in de relationele sfeer. Een man zou zijn ex om het leven proberen brengen, maar die kon ontkomen, waarna hij zichzelf van het leven wou beroven. De man belandde in een coma en werd geopereerd, maar kon inmiddels ondervraagd worden en hij is door de onderzoeksrechter aangehouden.” Dinsdag verschijnt hij voor de raadkamer.

LEES OOK. Onderzoek naar mogelijk gezinsdrama in Ronse: man probeert vrouw te doden en zichzelf van leven te beroven

“Kon erger aflopen”

De vrouw heeft het nog moeilijk om over de feiten te praten, zegt ze. Maar ze is opgelucht dat ze erin slaagde om van haar ex te ontsnappen. “Hij heeft me meerdere keren proberen te wurgen, maar ik kon me los maken en riep dat hij mijn telefoon moest geven. Maar hij gooide toen een fles naar mij. Uiteindelijk kon ik mijn telefoon toch nog pakken en de woning uit vluchten. Ik ben weggelopen naar de straat en daar heb ik de politie kunnen verwittigen. Ik heb nooit gewild dat dit zo moest eindigen tussen ons, maar als ik niet had kunnen vluchten, dan was dit wellicht erger afgelopen.”

Het slachtoffer werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis, maar haar situatie was dus al vrij snel stabiel. Nadat ze de hulpdiensten had verwittigd, bleek de deur van hun appartement op slot te zijn. Haar ex had zich blijkbaar verschanst en weigerde om iemand binnen te laten. De brandweer moest komen om toegang te krijgen tot het appartement. Binnen werd de man bloedend aangetroffen. Alles wijst erop dat hij na de feiten op zijn ex ook zichzelf probeerde te doden.

Kat ontsnapt

In het tumult is ook de kat van het slachtoffer ontsnapt. “Ik maak me echt zorgen om hem”, zegt ze. De vrouw hoopt nu dat buren haar kunnen helpen om haar geliefde huisdier terug te vinden.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie