Ik wil, ik wil, ik wil de wereld zien: Briljanten John (92) en Bam (88) deden het zo goed als

 © ghl

Destelbergen -

Officieel heten ze Joannes Couvreur en Béatrice Van Peteghem, en dat klinkt al heel stijlvol, maar je mag ze ook John en Bam noemen. Ze leerden elkaar kennen aan zee kennen en vulden er hun tijd met pingpong spelen met een trucje waarbij het balletje voor hun ouders bleef tikken. Nu al 65 jaar lang. Goed voor briljanten huwelijksgeluk

 ghl

John studeerde voor dokter in Gent en sprong - dank aan zijn toekomstige schoonvader - net niet van de kantelen van het Gravensteen als praeses van De Zwinneblomme tijdens zijn studententijd, Bam werd sportleerkracht. Samen zorgden ze voor een kroostrijk gezin met achtereenvolgens Jan, Marleen, Herwig, Katrien en Kris. Netjes afgewisseld van een jongen naar een meisje telkens. Ze woonden eerst in Sint-Amandsberg en trokken in 1977 naar de Rapaartakkerlaan in Lochristi waar naar verluidt menig feestje werd gevierd. Na een kort ommetje langs de zee, keerden ze uiteindelijk terug naar hun eigen regio dichtbij de kinderen, in het Panhuys Park in Destelbergen.

 © ghl

Met de achterkleinkinderen © ghl

John en Bam wilden de wereld zien en hebben dat voor een heel groot deel kunnen waarmaken. Van Galapagos ging het naar Nieuw-Zeeland, Japan, Zuid-Afrika, India, Thailand, Noord-en Zuid Amerika, tot zelfs naar Antarctica op hun tachtigste verjaardag. De reismicrobe gaven ze door aan hun kinderen en kleinkinderen voor wie de wereld hun thuis is: Jan werd legerdokter in Soest, Marleen vloog als stewardess de wereld rond, Herwig trok naar Dublin voor zijn werk, Katrien en haar gezin woonden zeven jaar in Noord-Italië en de jongste Kris verbleef in Tanzania. Twee kleinkinderen zwermden ondertussen al uit naar Californië en Oslo.

Naast de negen kinderen en schoonkinderen zijn er acht kleinkinderen en is de toekomst ook al verzekerd met negen achterkleinkinderen: Thibaut, Margaux, Kobe, Arne, George, Olivia, Lisa, Rex en Amélie. Zaterdag verzamelden ze allemaal op de feestlocatie in de Brandstraat in Beervelde, voor een mooie en stijlvolle familiereünie.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs