Briljant voor bierhandelaar Adhemar (89) en Jeanine (85): Het begon met een flesje ananaslimonade

 © ghl

Destelbergen -

Adhemar Van Nieuwenhuyse en Jeanine Keustermans openden zaterdagmorgen de jubileummarathon op het gemeentehuis van Destelbergen. De zomer was 65 jaar geleden ook al een favoriet trouwmoment, en dat weerspiegelt zich nu in een reeks heuglijke familiemomenten.

De jubilaris is afkomstig van Zaffelare, maar woont al sinds zijn zesde in Heusden. Na zijn 18 maanden legerdienst, waar hij als droomjob de kantine openhield, startte hij een eigen bierhandel. Met de fiets, later met de steekkar, dan met paard en kar, tot het uiteindelijk een vrachtwagen werd. Jeanine – Nientje – was opgevoed in Beervelde omdat haar ouders ‘dienden’ op het kasteel en werkte nadien in de kledingzaak De Meester in Heusden-Dorp. Daar ging, ze in dezelfde straat, limonade halen bij de Van Nieuwenhuyses, het leverde haar een eerste ‘verleidmomentje’ op van haar latere echtgenoot: een ananaslimonadeke van Chaudfontaine. (lees verder onder de foto’s)

 © ghl

 © ghl

 © ghl

In 1957 stapten Adhemar en Jeanine in het huwelijksbootje en omdat de bierronde al een flink stuk groter geworden was, trokken ze samen de baan op, door weer en wind, om de dorstigen te laven. Na hun pensionering werd de zaak overgenomen door Van Den Berghe. Adhemar hield er een mooie hobby aan over, hij verzamelt nu bieretiketten van meer dan 2000 brouwerijen wereldwijd. Ondertussen heeft hij 50 000 etiketten, samen met de hele geschiedenis erbij. Zijn droom is dat alles ooit terecht mag komen in een brouwerijmuseum. Reizen werd later een van hun bezigheden, dankzij de dochter die hen meenam naar Tenerife. In de seniorenraad richtten ze samen met het bestuur twintig jaar lang busuitstappen, koffietafels en shownamiddagen in. Na corona… vonden ze het welletjes waardoor ze nu vooral van hun rust samen genieten. ghl

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs