Onderzoek naar mogelijk gezinsdrama in Ronse: man probeert vrouw te doden en zichzelf van leven te beroven

 ©  fdv

De politie en het parket voeren momenteel een onderzoek naar een mogelijk gezinsdrama in het centrum van Ronse. Een man zou er zaterdagochtend eerst zijn vrouw hebben proberen te doden en vervolgens zichzelf van het leven hebben proberen te beroven.

fdv, mtm

De feiten speelden zich zaterdagochtend rond 5.30 uur af in een appartement in de Oude Vesten, vlakbij de Grote Markt. De politie stelde een perimeter in - een vrij grote omwille van de wekelijkse markt in de buurt - en liet het afstappingsteam van het parket zijn werk doen. Rond de middag werd de omgeving weer vrijgegeven.

Het onderzoek draait over een mogelijk gezinsdrama, waarbij een man eerst zijn vrouw zou hebben proberen te doden en vervolgens een zelfmoordpoging ondernam.

Beide Franstalige personen zijn in allerijl naar het Algemeen Ziekenhuis Glorieux in Ronse gebracht en zouden niet langer meer in levensgevaar zijn. Vorig weekend waren er ook al moeilijkheden tussen het koppel in het appartementsgebouw met een viertal flats.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie