Atletiek Flanders Cup Kessel-Lo

Vanessa Sterckendries wil EK-ritme opdoen

Vanessa Sterckendries wil op het EK de 70 meter overschrijden. © If

Zaterdag is er de laatste Flanders Cup van het seizoen in Kessel-Lo. Voor Vanessa Sterckendries mocht er best nog één aan toegevoegd worden. De atlete uit Herent (OE Halle) wil zo veel mogelijk wedstrijdritme opdoen om in haar beste vorm aan de start te komen op het EK in München.

Sterckendries (26) kon zich op de valreep voor het WK plaatsen. “Eerst als 30ste, dan als 28ste op de wereldranglijst”, zegt ze. “Er vielen er af, zodat een plaats bij de top 20 mogelijk werd. Met 67,88m werd ik uiteindelijk 24ste op 30, waarmee ik best tevreden mocht zijn. Vooral de beleving vond ik buitengewoon.”

“Er was maar één proef aan de gang (de hamer) en toch was het stadion voor een kwart gevuld. Een voorlopig hoogtepunt van mijn carrière was dit, want ik was hier al eens geweest. Op het WK voor junioren werd ik achtste ter wereld. Mijn hoogtepunt bij de senioren moet nog komen.”

Problemen met trainer

Vanessa begon het seizoen uitstekend met 69,42m in Leiria. “Daarna deemsterde ik weg. Ik had problemen met mijn trainer. Hij bleek een slechte verliezer te zijn. Toen de discussies escaleerden, heb ik met hem gebroken. Toch bleef hij aandringen om de draad weer op te pikken. Hij kon mij niet loslaten, maar ik hield het been stijf.”

“Ik trainde een hele poos thuis in mijn achtertuin en vroeg om hulp. Die kreeg ik van Tom Corstjens, coach van de federatie. Hij maakte oefenplannen op basis van oude schema’s en bracht me in contact met Sergei Nitvinov, trainer bij Leverkusen. Daar geeft hij elke zondag om 12 uur training voor mij alleen, in afwachting dat ik lid van de Duitse vereniging kan worden.”

“Bedoeling is om top te zijn op het EK, waar ik graag in de finale zou staan. Dat is niet onmogelijk, want sommige atletes zijn uitgeblust na het WK en de Gemenebestspelen. Ik denk niet dat ik voor de finale een +70-worp uit mijn mouw zal moeten schudden.”

“In die finale wil ik mijn hamer wel over de 70m zien landen. Voor een prestatie zoals in Lier (67,61m) wil ik tekenen, want sinds enkele dagen legde ik de nadruk op andere trainingsvormen om te kunnen uitpakken in Duitsland.”(eg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus