Ook Canada onverbiddelijk voor ongevaccineerde Novak Djokovic, Rafael Nadal past voor Masters

 ©  AFP

Novak Djokovic heeft zich vlak voor de loting afgemeld voor het ATP-toernooi van komende week in Montréal. De 21-voudig grandslamwinnaar is niet gevaccineerd tegen het coronavirus en mag Canada daarom niet in. Djokovic stond wel op de deelnemerslijst voor het masterstoernooi voor het geval de autoriteiten de regels zouden versoepelen, maar dat gebeurde niet.

De Telegraaf

De 35-jarige Serviër mocht begin dit jaar niet meedoen aan de Australian Open. Djokovic werd na een juridische strijd met de Australische autoriteiten het land uitgezet, omdat hij weigert zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. De voormalig nummer 1 van de wereld was wel welkom op Roland Garros en Wimbledon. Hij veroverde in Londen zijn 21e grandslamtitel, nog één minder dan recordhouder Rafael Nadal.

US Open

De kans is groot dat Djokovic later deze maand ook niet mag meedoen aan de US Open, omdat ook in de Verenigde Staten alle bezoekers een bewijs van vaccinatie tegen corona moeten laten zien. De Serviër, afgezakt naar plek zes op de wereldranglijst, hoopt desondanks nog steeds dat hij welkom is op het laatste grandslamtoernooi van het jaar in New York.

Ruim 45.000 mensen ondertekenden inmiddels een onlinepetitie waarin de Amerikaanse overheid en de organisatie van de US Open worden opgeroepen om Djokovic toe te laten. “Ik bereid me voor alsof ik mag meedoen, terwijl ik hoop te horen of ik de ruimte krijg om naar de VS te reizen”, schreef Djokovic afgelopen week op sociale media. “Fingers crossed!”

Behalve Djokovic, die het Canadese masterstoernooi in 2007, 2011, 2012 en 2016 op zijn naam schreef, trok ook de Duitser Oscar Otte zich terug. Daardoor kwam een plek in het hoofdtoernooi vrij voor Nick Kyrgios. De Australiër verloor op Wimbledon in de finale van Djokovic. De organisatie gaf een wildcard aan onder anderen Andy Murray, de Schot die het toernooi in 2009, 2010 en 2015 won.

Nadal neemt geen risico

Ook de Spaanse tennistopper en grandslamrecordhouder aller tijden bij de mannen Rafael Nadal zal niet deelnemen aan het Masters 1.000-toernooi van Montreal. ‘Rafa’ kampt met een klein kwaaltje en neemt liever geen risico’s met het oog op de US Open (29 augustus - 11 september), de vierde en laatste Grand Slam van het seizoen. Dat nieuws stuurde hij vrijdag de wereld in.

“Sinds ik na mijn vakantie terugkeerde op het trainingsveld ging alles goed. Vier dagen geleden begon ik ook op mijn opslag te trainen, maar gisteren kreeg ik last van een klein ongemakje, dat er vandaag nog steeds was. We hebben daarom beslist niet naar Montreal af te reizen en de trainingen verder te zetten zonder te forceren”, luidde het op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Novak Djokovic

Video