Japanse premier: Chinese raketten “ernstig probleem” voor Japanse nationale veiligheid

 ©  AP

De raketten die China donderdag afvuurde als vergelding voor het bezoek van Nancy Pelosi aan Taiwan vormen “een serieus probleem voor onze nationale veiligheid en die van onze burgers”. Dat zei de Japanse premier Fumio Kishida na een ontmoeting met de voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Bron: BELGA

Japan roept China op om onmiddellijk op te houden met de grootschalige militaire oefeningen in de regio. Die zijn begonnen naar aanleiding van het bezoek van de voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden aan Taiwan, dat China als een afvallige Chinese provincie beschouwt. Pelosi is momenteel in Tokio, waar ze een ontmoeting had met Kishida. 

 ©  via REUTERS

De Chinese oefeningen vinden plaats in de zeegebieden rond Taiwan, aan drukke handelsroutes en op slechts 20 kilometer van de Taiwanese kust. Enkele raketten zijn volgens het Japanse ministerie van Japan terechtgekomen in de Japanse wateren.

LEES OOK. Zelfs een kernonderzeeër werd van stal gehaald: gigantisch machtsvertoon van China tijdens militaire oefening rond Taiwan

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Taiwan

Video

Keuze van de redactie