Van deelneemster aan tv-reeks over plastische chirurgie tot tiktokster met 36.200 volgers: deze zeven Gentse dames willen Miss België worden

Van links naar rechts: Kimberly De Beule, Charlotte van den Berghe en Amélie De Smedt ©  Kevin Swijsen

Gent -

Een 180 vrouwen hopen om in 2023 het kroontje van de huidige Miss België Chayenne van Aarle over te nemen. Daarbij zitten ook zeven kandidates uit de regio Gent uit. Krijgen we twintig jaar na Joke Van De Velde eindelijk nog eens een Gentse Miss België? Een kennismaking met de dames.

Simon Dekaezemaker

Fien Renard (20) uit Oostakker: studente lager onderwijs en tapdanser

De goedlachse Fien studeert aan de Arteveldehogeschool. Ze werkt in het weekend bij bakkerij Mertens en houdt ervan de beentjes te schudden. Tap- of jazzdans kent geen geheimen voor haar. Ze probeerde eerst een opleiding vroedkunde. Ondanks dat het daar ding niet was, hielp ze toch drie prachtige kindjes op de wereld brengen. Met haar deelname wil ze meer zelfvertrouwen krijgen.

Fien Renard (20) uit Oostakker ©  Kevin Swijsen

Amélie De Smedt (22) uit Wondelgem: kapster en deelneemster ‘Chasing Beauty’

Ze heeft een arm vol tatoeages en zo is Amélie één van de opvallendste deelnemers. Ze werkt als kapster en is verzot van haar paard Lady Sallient. Vanaf 12 augustus is ze samen met Anouk Matton te zien in ‘Chasing Beauty: perfectie te koop?’ op Streamz. Zelf deed ze door haar complexen een borstvergroting. In de reeks vertelt ze over huidige schoonheidsidealen en plastische chirurgie.

Amélie De Smedt (22) uit Wondelgem ©  Kevin Swijsen

Kimberly De Beule (22) uit Gent: barvrouw en Tiktokster

Met 36.200 volgers is Kimberly behoorlijk populair op TikTok. Ze maakt vooral filmpjes over mode en doet toffe dansjes. Ze studeerde voor verkoopster en kapster, maar werkt als barvrouw. Kimberly nam deel aan K2 zoekt K3 en stootte net niet door naar de tv-opnames. Als kind werd ze gepest door haar uiterlijk. Met haar deelname wil ze dan ook aantonen dat iedereen mooi en uniek is.

Kimberly De Beule (22) uit Gent ©  Kevin Swijsen

Loriana Khan (18) uit Gent: studente ‘office en logistiek’

Met haar 18 jaar is Loriana één van de jongste deelnemers. Ze behaalde net haar getuigschrift van ‘Office en Logistiek’ en volgend jaar volgt ze een opleiding ‘Businessupport’. Deze zomer doet ze een studentenjob als poetsvrouw. Ze droomt ervan om later als secretaresse aan de slag te gaan. De Gentse is van nature heel onzeker en wil dat met haar deelname aan Miss België overwinnen.

Loriana Khan (18) uit Gent ©  Kevin Swijsen

Martyna Wujcik (18) uit Melle: studente architectuur en spreekt vloeiend Pools

Ze heeft net haar middelbaar diploma ‘Mode en Creatie’ behaald en in september start ze met een opleiding Architectuur. Fitnessen is Martyna haar hobby en daarnaast werkt ze in zomerbar Gazon en in een frituur in Wetteren. De studente is afkomstig uit Polen en woont al 9 jaar in België. Ze spreekt nog steeds vloeiend Pools en kan daarmee misschien de jury imponeren.

Martyna Wujcik (18) uit Melle ©  Kevin Swijsen

Elise Casier (19) uit Gent: studente verzorging en droom van een modellencarrière

De 19-jarige Elise is geen familie van het bekende Gentse model Cesar Casier, maar ze heeft wel dezelfde doelen. Miss België wil ze als springplank gebruiken voor een carrière als model. Ze volgt een opleiding verzorging en heeft een vakantiejob in een woonzorgcentrum. De Gentse heeft het hart op het juiste plaats en wil met haar deelname ijveren voor gelijkheid voor iedereen.

Elise Casier (19) uit Gent ©  Kevin Swijsen

Charlotte van den Berghe (25) uit Heusden: salesverantwoordelijke en Buffalo

Ze werkt op de salesafdeling van DHL en is al jaar en dag een hevige Buffalo. Haar idool is Danijel Milićević en stiekem heeft ze een boontje voor Vadis Odjida. Charlotte houdt van het goede leven en gaat graag iets drinken met vrienden. Vorig jaar zag je haar al op tv in het spelprogramma Het Rad. Na een lange relatie van tien jaar wil ze met haar deelname aan Miss België haar grenzen aftasten.

Charlotte van den Berghe (25) uit Heusden ©  Kevin Swijsen