Van hapjes van Lady Chef of the Year tot sociaal restaurant: culinair genieten met Resto à L’eau

De chefs van Bistro Ivan (links), Den Boom en Thai Lounge (beiden rechts) en Lady Chef Anne-Sophie en Kaaimannen-souschef Chico Van Camp stellen de vierde editie voor. © Joris Herregods

Boom -

De Kaaimannen zitten ook na Theater aan Twater niet stil. Op 2 september presenteren ze de vierde editie van Resto à L’eau, een culinaire beleving om Boomse eetgelegenheden in de kijker te zetten. Lady Chef of the Year Anne-Sophie Breysem tovert ook enkele hapjes uit haar hoed én er is nog een extra uitsmijter: Mesa uit Antwerpen dat op Tomorrowland de tafels dekte, komt ook.

Op de Heldenplaats kunnen de chefs van de zes deelnemende lokale restaurants zich in de kijker zetten met een fijnproeversmenu. “Onder hen enkele gevestigde waarden zoals Den Boom, Salpicon en Trattoria De Kaai, maar ook Bistro Ivan en Thai Lounge”, somt Peter De Ridder, voorzitter van de Kaaimannen op.

De chef van Thai Lounge geeft een voorsmaakje. © JHS

De Tuin van de Kleine Chef ten slotte is een beetje een vreemde eend in de bijt. “We zijn blij dat we ons hier als sociaal restaurant kunnen tonen”, zegt schepen van Sociale Zaken Inge De Ridder (N-VA). “Je zal ontdekken dat onze chef Tijl ook verrassende en creatieve gerechten uit zijn potten weet te toveren.”

Humor op het bord

Een vleugje magie zweeft er ook rond de gerechtjes van Anne-Sophie Breysem. De jongste Lady Chef of the Year ooit neemt dit jaar graag het meterschap van het evenement op zich. “Ik maak graag illusies en steek wat humor in mijn eten, dat niet altijd lijkt wat het is”, vertelt ze. “Dat ga je zeker ook in een van mijn hapjes kunnen merken. Ik vind het heel fijn dat ze mij hebben gevraagd voor een evenement als dit. Ikzelf kijk er ook naar uit andere zaken te leren kennen.”

Op de valreep komt er nog Mesa bij. “Het restaurant uit de Kloosterstraat in Antwerpen zorgde zopas nog op Tomorrowland mee voor culinaire beleving”, zegt De Ridder. Om geen afbreuk te doen aan die ervaring is wegwerpmateriaal trouwens uit den boze. We serveren alles op porseleinen borden en in glazen en gaan voor een stijlvolle aankleding.”

Het systeem is eenvoudig: bij een van de deelnemende restaurants (of bij de Kaaimannen voor Mesa) koop je tegen 48 euro een bundel van zes vouchers. Twee ervan gebruik je bij het restaurant van aankoop, twee gerechtjes komen van de Lady Chef en de twee andere kan je zelf besteden bij de andere restaurants, op eigen tempo te ontdekken tussen 19 en 22u bij een muziekje.

Pakjes-vestiaire

Uitgerekend die dag is het ook de start van het braderieweekend, met een avondmarkt en laatavond shopping. “Dat dit samenvalt, is absoluut geen probleem. Integendeel, het is een win-win”, zegt schepen van Middenstand Tom Dewandelaere (CD&V). Speciaal voor de eters zorgen de organisatoren voor een gratis, bewaakte pakjesvestiaire.

De ticketverkoop gaat vrijdag van start. De vorige edities waren steevast een tijd van tevoren uitverkocht.

Bart Roggeman

 

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs