Gepolst naar Daley Blind, maar alvast Ekkelenkamp gehaald: Marc Overmars zocht balans op het middenveld van Antwerp

Met Jurgen Ekkelenkamp (22) heeft Antwerp voor het tweede jaar op rij een transfer van Club Brugge gekaapt. Na een nachtje slapen liet de Nederlandse middenvelder blauw-zwart weten dat hij op de Bosuil tekent.

David Van den Broeck

Aan het begin van de mercato dacht Marc Overmars aan enkele landgenoten voor de balans op het middenveld. Een opvallende naam was die van Daley Blind (32). Er werd gepolst in zijn entourage, maar van een transfer kon pas sprake zijn als hij zijn basisplaats bij Ajax zou verliezen, wat nog niet het geval is. Een moeilijk verhaal dus. De andere naam: Jurgen Ekkelenkamp (22) – tien jaar jonger en haast even polyvalent, want hij speelde al als defensieve, controlerende en offensieve middenvelder. Alleen wilde Hertha Berlijn hem niet lossen.

Sinds kort kwam daar verandering in en werkten de Duitsers toch mee. Alleen was naast Antwerp ook Club Brugge geïnteresseerd en blauw-zwart kwam in poleposition te liggen. Het overtuigde de speler en bereikte deze week een akkoord met Hertha. In Jan Breydel waren ze klaar om 5 miljoen euro te betalen en hem voor vier jaar vast te leggen, want het papierwerk was opgemaakt, de medische testen waren al voorzien en zijn maatje Noa Lang had hij zelfs al ingelicht. Maar uiteindelijk is de Nederlander nog van gedacht veranderd. Ook al gaf hij de avond voordien in een videocall nog eens zijn ‘go’ voor Club, gisterochtend trok hij eigenhandig de stekker uit het dossier. Hij liet hij het Brugse bestuur weten dat het gevoel niet meer goed zat en dat hij alsnog naar Antwerp trok.

 ©  dpa/picture-alliance

Mentaal stabiel?

En zo kan de Great Old nu dus de deal met Hertha afronden. De twee clubs vonden al een akkoord en ook op de Bosuil ligt een contract voor vier jaar klaar. Met de groeten van Paul Gheysens, die vorige zomer al Michel-Ange Balikwisha (21) voor de neus van Club wegkaapte en nu opnieuw in laatste instantie zijn portefeuille opentrok om het pleit te winnen. Al speelde Overmars uiteraard ook een grote rol. Hij kent Ekkelenkamp van bij Ajax en hield het contact warm. Ook Mark van Bommel drong aan op zijn komst. “Het is geen geldkwestie”, zegt Mo Sinouh (ICM/Stellar), de zaakwaarnemer van de speler. “Er was een akkoord tussen Club Brugge en Hertha, maar na een nachtje slapen is het een keuze op gevoel geweest door het verhaal van Overmars en Van Bommel.”

Balen dus voor Club, na al het werk dat ze in dit dossier hadden gestoken. Het was niet voorzien dat Ekkelenkamp er meteen de grote man zou zijn, want Hans Vanaken en Casper Nielsen spelen nu op zijn positie(s), maar hij was wel een zeer welgekomen versterking in de breedte, klinkt het. Er werd alleen nog een vraagtekentje geplaatst bij zijn mentale stabiliteit – terecht, zullen ze achteraf denken. Afwachten nu hoe hij zich bij de concurrentie zal ontwikkelen. Zijn eerste Bundesliga-seizoen verliep niet zoals gepland – hij kreeg amper 765 minuten –, maar Ekkelenkamp is erop gebrand om zich in België opnieuw te bewijzen

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Royal Antwerp FC

Video

Keuze van de redactie