Chiro organiseert drie avonden met optredens om bouw lokalen te financieren

Op het Chiroterrein in de Bavelstraat staat alles klaar voor de vierde editie van Chirock. © Ronny van den Ackerveken

Rijkevorsel -

Na een onderbreking van twee jaar is Chirock weer terug. Vanaf 5 augustus zijn er drie vrijdagavonden gratis concerten aan de lokalen van Chiro Rijkevorsel in de Bavelstraat. De opbrengst van de verkochte drankjes kan de jeugdbeweging goed gebruiken voor nieuwe lokalen.

Ronny van den Ackerveken

Het is de vierde keer dat Chirock plaatsvindt. “Het concept van drie vrijdagavonden met gratis optredens blijft behouden”, zegt chiroleider Stijn Christiaenen. “Net als de vorige edities staan er nu voornamelijk coverbands op het programma. Voor de eerste keer komen er ook DJ’s langs. Daarmee hopen we een iets ruimer publiek aan te trekken. Omdat de vorige edities in openlucht waren en het weer niet altijd mee zat, hebben we dit jaar een tent geplaatst. Mocht het toch regenen op een van de avonden, dan kunnen de bezoekers in droge omstandigheden Chirock beleven. Bij slecht weer daagt er minder volk op.”

“De vorige edities hebben telkens ongeveer 5.000 euro opgeleverd”, zegt volwassen begeleider Johan Sysmans. “Hopelijk is het dit jaar iets meer. De lokalen zijn versleten en we hebben al lang de intentie om nieuwe gebouwen te zetten. Vorig jaar is er een akkoord bereikt over een perceel aan het Kruispad. De plannen zijn ingediend, maar het duurt nog wel even voor we kunnen beginnen te bouwen. Chirock is in 2017 gestart om geld in te zamelen voor nieuwe lokalen, we verkopen ook potgrond en er zijn ook truien met het 2310-logo verkocht om de bouwwerken te financieren.”

Blijvend evenement

Als de nieuwe lokalen over enkele jaren klaar zijn, komt er geen einde aan Chirock. “De bedoeling is er om blijvend evenement van te maken”, vertelt Stijn. “Zo kunnen we elk jaar drie gezellige avonden met gratis optredens bieden voor iedereen in Rijkevorsel en daarbuiten.”

Monkeypunks en Blue Thrill openen op 5 augustus de vierde editie van Chirock. het volledige programma staat op de Facebookpagina van Chiro Rijkevorsel.

Facebook.com/ChiroRijkevorsel

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs