Basketbal Top Division 1

Christophe Beghin begint als coach bij ambitieus Kortrijk Spurs: “Enorm warm onthaald”

Christophe Beghin (tweede van links) stond dinsdag voor het eerst met zijn nieuwe spelersgroep op het terrein. © Bart Vandenbroucke

House of Talents Spurs greep vorig seizoen net naast de titel in Top Division 1. De nieuwe coach Christophe Beghin moet met een grondig gewijzigde spelerskern de (hoge) Kortrijkse ambities proberen waar te maken.

Na de medische testen op maandag verzamelden de Spurs dinsdagavond voor de eerste training. “Het was leuk om iedereen al eens samen bezig te zien”, aldus de nieuwe coach Christophe Beghin. “Er ontbreken momenteel nog drie spelers. Sean Pouedet kreeg wat langer rust na een lastig EK U20, terwijl onze laatste twee nieuwe buitenlanders (Dani Koljanin en Nick Tomsick, red) pas in de loop van volgende week aansluiten. Op dat moment zullen we compleet zijn, want er komen geen nieuwe spelers meer bij. Op 9 augustus spelen we in eigen huis onze eerste oefenmatch tegen een Amerikaanse selectie.”

Beghin staat voor zijn eerste seizoen bij Kortrijk Spurs, na dik twee seizoenen bij Antwerp Giants. “Ik voelde mij meteen welkom in deze warme club”, zegt de coach. “Alles wordt op een zeer professionele manier geregeld en de club kan rekenen op trouwe vrijwilligers. Op papier hebben we een sterke ploeg. Er zal dan ook zeker in onze richting gekeken worden. Het wordt wel wennen aan het nieuwe format in Top Division 1. Zo zullen we dit seizoen niet tegen elke ploeg in onze reeks uitkomen, maar je kan ervan op aan dat we ons best zullen doen. Als speler was ik een echte vechter en wou ik altijd alles winnen. Deze mentaliteit probeer ik er ook bij mijn spelers in te pompen.” (bdz)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs