Gratis glas kraantjeswater (tegen de hitte): Vlotter verzamelt ondernemers in vier gemeenten om voor verfrissing te zorgen

Boom, Niel, Hemiksem, Aartselaar -

Op de eerste hete dag van augustus lanceert sociale onderneming Vlotter het initiatief ‘Gratis Water!’ Op www.gratiswater.be bundelt de onderneming de locaties, waaronder handelaars en cafés in Boom, Niel, Hemiksem en Aartselaar, waar je gratis een glas kraantjeswater kan krijgen. Niet alleen tijdens de hitte, maar ook op andere momenten wanneer er nood aan is.

“Het idee achter het initiatief is vooral om ouderen en zwakkeren die in beweging zijn, te allen tijde een glaasje gratis water te kunnen aanbieden wanneer zij het even nodig hebben”, verduidelijkt Tim Van Camp, intergemeentelijk preventiewerker bij Vlotter. “Zeker nu tijdens (extreem) warme periodes, maar ook op andere momenten. Geraak je oververhit, uitgedroogd of voel je je niet lekker, dan kan je voortaan bij de deelnemende horecazaken en winkels, maar ook woonzorgcentra en buurthuizen een gratis glas kraantjeswater krijgen.”

Het initiatief werd uitgewerkt met de steun van Eerstelijnszone RupeLaar en de vier gemeenten. Op www.gratiswater.be kan je alle deelnemers terugvinden. Je kan ze ook herkennen aan de speciale sticker die op de vitrine of inkomdeur hangt.

De sticker die bij de deelnemende ondernemers hangt. © rr

Intussen is al een tiental ondernemers mee op de kar gesprongen, onder wie ’t Steencayken in Boom, bakkerij Melis en De Klok in Niel, de cafés Ten Dorpe en De Bierkuip in Niel, Welona (Niel) en Leonidas in Aartselaar. Ook de bibliotheek en buurthuis Boomkewies in Boom, het Sociaal Huis in Aartselaar en woonzorgcentrum Hoghe Cluyse in Hemiksem engageren zich hier graag voor.

“We hebben dit in een recordtempo opgezet en het is hartverwarmend om te zien hoe in die korte tijd de gemeenten en handelaars dit initiatief ondersteunen. Geïnteresseerde handelaars uit de deelnemende gemeenten kunnen zich overigens nog steeds inschrijven op gratiswater.be”, merkt Tim Van Camp op.

“Met Gratis Water zijn we de eerste regio in Vlaanderen die de handen in elkaar slaat met lokale ondernemers om op deze manier ervoor te zorgen dat er altijd een gratis glaasje water in de buurt is. Het project past overigens in een breder actieplan waarbinnen binnenkort nog initiatieven volgen om elke inwoner aan te sporen in beweging te blijven.”

Bart Roggeman

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs