Amazon-docu onthult bizarre methodes van Arsenal-coach Mikel Arteta: “Ik wil dat jullie je ogen sluiten en elkaars energie voelen”

 ©  ISOPIX

Amazon heeft de eerste drie afleveringen van de docuserie “All or nothing” over Arsenal voorgesteld. Centrale figuur daarin is de jonge Spaanse coach Mikel Arteta, die in 2021-2022 moeilijke momenten kende, maar uiteindelijk toch beslag wist te leggen op een vijfde plaats. Met opmerkelijke methodes, zo blijkt. Zo liet hij zijn jonge ploeg tijdens de voorbereiding op de match op Liverpool trainen terwijl uit luidsprekers “You’ll never Walk Alone” knalde.

Michael Van Damme

Een training terwijl er luidsprekers langs het trainingsveld opgesteld staan waaruit “You’ll never Walk Alone” knalt, gebruikelijk is het niet. Mikel Arteta hoopte zijn jonge ploeg voor te bereiden op wat hen te wachten stond op Anfield Road. Tevergeefs, want ze verloren met 4-0 en Arteta hitste het thuispubliek alleen maar op door in de clinch te gaan met zijn collega Jürgen Klopp.

Een andere opmerkelijke wedstrijdvoorbereiding is die op de derby tegen Tottenham. Arteta vroeg de clubfotograaf -een die hard Arsenal-fan- om de ploeg in de kleedkamer toe te spreken.

En voor de wedstrijd in Leicester vroeg hij zijn spelers de ogen te sluiten en zich voor te stellen hoe ze voor elkaar zouden vechten, waarop ze elkaars handen moesten vastpakken om elkaars energie te voelen.

Arteta stelt zich in de docu ook kwetsbaar op tegenover zijn spelers. Zo praat hij over zijn eigen moeilijke momenten en twijfels.

De voormalige speler van Everton en Arsenal werd door een deel van de Britse pers al als een buitenbeentje neergezet en deze docu zal dat imago ongetwijfeld alleen maar versterken.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Arsenal

Video

Keuze van de redactie