Whiskyliefhebbers organiseren eerste festival

Tom Haseldonckx en Patrick Ludwich brengen op het festival een 35-tal verdelers en producenten samen. © rr

Hoogstraten, Poederlee, Geel -

Twee vrienden met een passie voor whisky slaan de handen in elkaar en organiseren op zondag 11 september in Geel de eerste editie van Whiske. Het Whisky en Spirits Festival Kempenland bestaat uit proeverijen van onder andere whisky, gin, rum en cognac.

Ronny van den Ackerveken

Tom Haseldonckx uit Hoogstraten heeft de winkel en webshop Buds & Barrels voor whisky. Patrick Ludwich uit Poederlee (Lille) richt zich met Whisky van België meer op de binnenlandse producten.

“We vinden het fantastisch om op proeverijen of op grotere festivals rond te lopen als bezoeker”, zegt Tom Haseldonckx. “Maar ook als standhouder kun je met andere liefhebbers een babbeltje slaan over hun geliefkoosde dranken en proeven. Zo ontstond bij Patrick en mij de droom om zelf een festival te organiseren in de Kempen. Het ontbreken van een grootschalig event rond spirits in de regio was voor ons al lang een trigger om hier ooit iets mee te doen.”

Op Whiske brengen Tom en Patrick een 35-tal verdelers en producenten bij elkaar. “Er zitten ook enkele vreemde eenden bij met afgeleide producten of activiteiten, maar die toch een plekje verdienen”, legt Patrick uit. “Daarnaast is er plaats voor specifiek glaswerk, spiritattributen en enkele mooie artisanale producten zoals whiskyconfituur en chocolade pralines met vulling van spirits. Bij een festival hoort een primeur. Op Whiske is dat de eerste whisky van de Bruges Whisky Company. En we hebben een eigen ‘festival botteling’ in een oplage van 94 flessen.”

Goede bereikbaarheid

Tom en Patrick hebben gekozen voor het zalencomplex Holvenia in Geel als locatie. “De twee grote zalen hebben een capaciteit van 750 bezoekers en buiten is er plaats voor de catering”, vertelt Tom Haseldonckx. “Zowel met de auto als het openbaar vervoer is het festival goed bereikbaar. De grens is niet ver, waardoor Whiske ook voor Nederlandse bezoekers en standhouders interessant is. We hopen er een gezellige dag van te maken waar iedereen met dezelfde passie elkaar kan ontmoeten.”

www.whiske.be

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs