‘Oorlogskinderen’ André (88) en Mariette (82) eerste koppel dat huwelijksverjaardag viert in Reinaertpark

© ghl

Destelbergen -

André De Rijcke (88) en Mariette Rogiers (82) vierden afgelopen weekend hun diamanten huwelijksgeluk in het gemeentehuis van Destelbergen. Meteen met een primeur want de plechtigheid vond plaats in openlucht in het mooie Reinaertpark.

Geert Herman

Het koppel uit de Haenhoutstraat zijn oorlogskinderen: Mariette werd geboren in 1940 in Overmere, André maakte het allemaal wat bewuster mee, want hij was al zes toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Hun wegen en gevoelens kruisten voor het eerst in de ‘Pax’, toen een bekende dancing in Overmere. De twee tortelduifjes trouwden op 19 juli 1962, zestig jaar en een goede week geleden. De komende vier jaar werd hun gezin compleet met Francine (1963), Frans (1964) en Lutgart (1967).

André werkte 36 jaar lang bij de douane en accijnzen. Een mooie loopbaan, waarbij hij naar eigen zeggen ‘de belangen van de schatkist’ verdedigde. Mariette was naaister tot ze met drie kinderen voltijds aan de slag ging als huismoeder. Haar sociaal engagement was nooit veraf: ze was 35 jaar vrijwilligster bij Ziekenzorg, verkocht 38 jaar de kaarsen van Bond Zonder Naam, en trok vijf keer als kookouder – samen met André – naar de jaarlijkse Chirokampen. Daarnaast zette ze zich ook 15 jaar in voor kinderopvang bij haar thuis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus