Topchef Gaggan Anand (Chef’s Table) logeerde in grootste geheim in Brechtse B&B tijdens Tomorrowland

 ©  rr, DBA

Brecht -

Nu de festivalkaravaan van Tomorrowland wegtrekt uit Boom, heeft Gasterij Het Marum ook afscheid genomen van Gaggan Anand. De Indische meesterchef en zijn team verbleven drie weken in het geheim in de Brechtse B&B. Hij nodigde er, ook al in het grootste geheim, zijn goede vriend en zanger Ed Sheeran uit op een diner.

Voor de zestiende editie strikte Tomorrowland topchef Gaggan Anand die met zicht op de mainstage gastronomie verzorgde in zijn eigen Chef’s Table. Ook voor het Tomorrowland Restaurant stelde hij een uniek menu samen.

Anands keuken werd vier jaar na elkaar bekroond als ‘Beste Aziatische Restaurant’ in de prestigieuze ranglijst World’s 50 best. En deze topchef genoot samen met zijn team drie weken lang van de rust en de natuur in de Brechtse Gasterij Het Marum.

LEES OOK. Wij proefden de meest exclusieve maaltijd van Tomorrowland: voor 495 euro krijg je geen bestek of menukaart, wel decadentie ten top

De Indische meesterchef Gaggan Anand en zijn team op het terras van Gasterij Het Marum waar ze drie weken in alles rust verbleven, ver weg van hun Chef’sTable op Tomorrowland in Boom. © Gasterij Het Marum

“Amazing”

Het was via talentenmanager Cyrus Saidi uit Los Angeles dat de gerenommeerde chef in Brecht belandde. Hij legt uit: “Ik werk al sinds de tweede editie met Tomorrowland samen. Ik boek normaal deejays voor het festival. Dit jaar had ik een zeer bijzondere klant, meesterchef Gaggan Anand, die met zijn internationaal bekroonde keuken magie creëerde op het festival. Ik moest voor hem en zijn team een verblijf zoeken.”

Hij zocht wekenlang online naar een geschikte accommodatie en kwam uiteindelijk bij Gasterij Het Marum in Brecht uit. De manager heeft niets dan lovende woorden over zijn verblijf hier.

“Het zag er fantastisch uit online, maar natuurlijk weet je pas zeker hoe goed het is als je incheckt. Wij werden meteen verliefd op deze geweldige plek waar we drie weken mochten verblijven. We houden van de natuurlijke omgeving en ook de gasterij is prachtig. It was amazing.”

Tomorrowland leverde kussens en geschenken voor de gastenkamers in Gasterij Het Marum in Brecht. © RR

Ed Sheeran

Dat gevoel was wederzijds, bekennen eigenares Joziena Slegers en haar dochter Lieke Bennenbroek. “Het was een hele ervaring. Het koksteam bestond uit verschillende nationaliteiten. Iedereen was heel vriendelijk en tevreden. Dit geldt ook voor de meesterchef Gaggan en zijn vriendin. Die hebben we bijna elke dag ontmoet. Het zijn mooie mensen. Ze mogen dan erg beroemd zijn, tegelijkertijd gedragen ze zich heel gewoon. Dat was zalig om mee te maken.”

Joziena Slegers en haar dochter Lieke Bennebroek kregen wel heel bekende gasten over de vloer van hun Gasterij Het Marum. © RR

“Ze waren overweldigd door onze villa en service en hadden zich geen betere plek kunnen voorstellen om te verblijven. Als kers op de taart vernamen we vorige week donderdag het ongelooflijke nieuws dat de Britse zanger Ed Sheeran op bezoek is geweest in onze Gasterij. Hij is een goede vriend van Gaggan. Dat vonden wij dus weer ‘amazing’”, lacht Joziena.

Gaggan heeft Sheeran in Het Marum uitgenodigd voor een diner. “Ze bereidden een Thaise curry voor de zanger en dineerden allemaal samen aan de lange tafel in onze villa. ‘He loved the house’, kregen we te horen. Jammer genoeg mochten wij hier op voorhand natuurlijk niets van weten en hebben we hier dus helaas ook geen foto van.”

Aan deze lange tafel mocht Ed Sheeran aanschuiven voor een Thaise curry van de Indische topchef Gaggan Anand. © RR

Het team bedankte Joziena en Lieke zeer hartelijk: Bedankt dat je ons thuis hebt laten voelen en ons de beste herinneringen hebt gegeven om te koesteren. We kunnen niet wachten om terug te komen en weer bij u te verblijven!’, schreven ze voor hun vertrek nog in het gastenboek.

De schoonheid van de Brechtse B&B was vorig jaar ook al opgevallen bij de makers van het vtm-programma Blind Getrouwd. Een deel van de opnames gebeurden in Gasterij Het Marum.

www.bbhetmarum.be

Gasterij Het Marum in de groene Brechtse omgeving viel erg in de smaak. © RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus