André (80) over derde grote uittocht Tomorrowland: “Iedereen is zo vriendelijk, maar blij dat onze kat zich nu terug buiten waagt”

Tomorrowland 2022 zit erop. Het vertrek van de vele duizenden bezoekers van het kampeerterrein Dreamville zorgde maandagochtend vooral in de Rumstsestraat voor een derde file moment van deze editie. André Van Espen (80) is er als dichtste buur niet echt rouwig om. Toch heeft hij ook woorden van lof voor de organisatie.

LEES OOK. ‘Ward’ (83) controleert polsbandjes op Tomorrowland en is oudste bewakingsagent van het land

De grootste parking voor de bezoekers van het festival Tomorrowland ligt aan de Rumstsestraat in Reet. Het gebied dat als kleireservatiestrook staat ingekleurd, wordt momenteel nog door landbouwers bewerkt waar ze gras voor hun koeien oogsten.

Het terrein met een grootte van vele hectares is ideaal voor de organisatie van het dansfestival om, na de laatste oogst, als parkeerterrein te gebruiken. Aan de overzijde van de straat staat de monumentale toegangspoort tot het kampeerterrein Dreamville gebouwd.

André slaat van aan zijn voortuin de vertrekkende bezoekers gade. © jw

Elk weekend van het festival is het bij aanvang en vooral bij het einde dan ook een drukte vanjewelste wat betreft passerende bezoekers. André Van Espen (80) kan, ondanks zijn gezegende leeftijd, wel van die enorme drukte genieten.

Hels lawaai

“Alhoewel het ook wel lastig was”, voegt hij er meteen aan toe. “De toegang tot de parking ligt op een paar meter van onze woning. Opdat de vele honderden auto’s geen sporen in het weiland zouden trekken, liggen hier van die grote metalen platen. Maar die verschuiven en de auto’s die er over rijden, zorgen dag en nacht voor een hels lawaai.”

“Overdag lukt het nog wel maar ’s nachts is het moeilijker. We zijn dan ook verplicht om, ondanks dit warme weer, de vensters te sluiten want anders doen we geen oog dicht.”

LEES OOK. Lego Masters werken anderhalf jaar aan exacte replica van hoofdpodium van Tomorrowland

 ©  jw

De kat blijft binnen

Toch kan André over de organisatie en de bezoekers geen kwaad woord kwijt. “Iedereen is supervriendelijk. De bewakers aan de parking en Dreamville zijn aanspreekbaar en geen enkel weekend hebben we met vandalisme of sluikafval te maken gehad. Maar toch zijn we blij dat het nu gedaan is. Drie weekends is misschien toch wat van het goede te veel.”

Last van de muziek hadden André en zijn vrouw niet. “De wind stond blijkbaar goed dit jaar. Toch is de drukte tot in ons huis voelbaar. Onze kat Minoe die anders volop van haar vrijheid hier geniet, waagde zich op geen enkel moment buiten. We denken dat ook zij drie weekends wat van het goede teveel vindt.”

LEES OOK. Tot 30 uur onderweg en 4.000 euro kosten per persoon: bezoekers Tomorrowland hebben er veel voor over

 ©  jw

 (JEF WIJCKMANS)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus