Stoffel Vandoorne zet belangrijke stap richting mogelijke Formule E-titel

Stoffel Vandoorne © Mercedes Formule E team

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne finishte de tweede race in Londen als vierde en doet zo een schitterende zaak in de strijd om de Formule E-titel. Lucas di Grassi won de race.

Jake Dennis kwalificeerde zich opnieuw op de pole maar het was vooral uitkijken naar de titelkandidaten die allemaal in het middenveld aan de race moesten beginnen. Jean-Eric Vergne kwalificeerde zich als tiende op de vijfde startrij terwijl we Mitch Evans en onze landgenoot Stoffel Vandoorne op de zevende startrij terugvonden, Edoardo Mortaro moest zelfs van op P17 aan de race beginnen.

Al tijdens de eerste ronde zat de race van Jean-Eric Vergne erop door een beschadigde radiator. Voor Mitch Evans sloeg het noodlot toe aan het einde van de race, Evans ging rechtdoor ter hoogte van de chicane en verloor zo de vierde plaats en belangrijke punten in de titelstrijd. Ook Edoardo Mortara finishte als dertiende buiten de punten en zo was het Stoffel Vandoorne die een uitstekende zaak deed in de titelstrijd.

Stoffel Vandoorne finishte immers vierde, na racewinnaar Lucas di Grassi, Jake Dennis en teamgenoot Nyck de Vries. Vandoorne scoorde zo twaalf belangrijke punten terwijl Evans, Mortara en Vergne een nulscore incasseerden. Daarmee vergroot onze landgenoot zijn voorsprong in de wk-tussenstand naar maar liefst 36 punten.

Met nog slechts twee races te gaan geen onoverbrugbare kloof maar wel een erg belangrijke stap in de titelstrijd, een titel die onze landgenoot eigenlijk niet meer zou mogen ontglippen, al hebben we in de Formule E al vaak erg vreemde ontknopingen in de titelstrijd gezien.

Meer F1-nieuws:- “Michael Schumacher en echtgenote Corinna verhuizen naar Mallorca”- VIDEO: ‘Verstappen-fans’ steken petje van Lewis Hamilton in brand- Max Verstappen: “De FIA behandelt F1-piloten als amateurs”- F1 komt na recente gebeurtenissen met een krachtig statement: “Weg ermee!”- Sebastian Vettel: “Het doet pijn dat Verstappen en Leclerc niet dezelfde vrijheden hebben als ik destijds”  (F1journaal.be)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer