En opeens mocht de Kempense Lore (15) Wout van Aert vergezellen als cabrio-miss: “Heel speciaal”

© RTV

Herentals -

Er was maar één gelukkige die donderdag de eer kreeg om tijdens het na-Tourcriterium in Herentals naast Wout van Aert te mogen zitten, en dat was cabrio-miss Lore Peeters (15). Pas op het laatste nippertje kreeg ze te horen dat ze met de bekendste wielrenner van het moment mocht rondrijden. Ze kreeg zelf ook de vraag om met fans op de foto te gaan. Het jonge model heeft nog grootse plannen en bouwt volop aan haar carrière. “Ik heb mijn mama een traantje zien wegpinken.”

Britt Peeters

40.000 wielerliefhebbers zakten donderdag af naar Herentals om held Wout van Aert te zien schitteren in zijn groene trui. Aan het podium op de Grote Markt stonden zo’n 8.000 mensen. De ster van het moment en de andere aanwezige wielrenners kregen op het podium het gezelschap van enkele piekfijn uitgeruste dames. Een van de podiummissen was de Herentalse Lore Peeters (15). Op het podium kreeg ze als taak een pen te overhandigen aan de wielrenner in kwestie die dan zijn handtekening zette op een bord met alle deelnemers, en ze mocht ook een T-shirt in het kanon steken dat nadien door de coureurs in het publiek werd geschoten. Daar bleef het niet bij voor Lore.

 ©  BELGA

Wout van Aert werd, zoals het een vedette betaamt, in een cabrio langs de supporters gereden: Lore mocht hem flankeren. “Dat werd pas de allerlaatste seconde beslist. Ik was heel verrast, maar vooral blij. Toen ik thuis vertrok had ik een stresske, maar zodra ik op het podium stond, kon ik echt genieten. Uiteraard was de cabriorit het leukste van de dag”, vertelt ze. Toen de oproep voor podiummissen vanuit de organisatie Herentals Fietst & Feest kwam, aarzelde Lore geen seconde om zich in te schrijven.

Zelfvertrouwen

“Al sinds ik een klein meisje was, wist ik dat ik modellenwerk wilde doen. Het is een droom die ik stilaan ben beginnen waarmaken. Lange tijd stond ik model voor een kledingzaak in Herentals waar ik geregeld kwam, en liep ik ook modeshows voor hen. Daaruit volgde het idee om een professionele opleiding te volgen. Dat deed ik bij Models Inc. International onder leiding van Joseline Panis. Ik leerde er enorm veel bij, niet alleen de kneepjes van het vak, maar ook hoe ik mijn zelfvertrouwen een boost moet geven.”

“Na het behalen van het diploma, nam ik eind mei deel aan een missverkiezing. Winnen deed ik helaas niet, maar ik veroverde wel een finaleplaats in de wedstrijd The Best Model of Europe. Eind augustus trek ik naar Lloret de Mar in Spanje om ons land te verdedigen”, vertelt de ambitieuze Herentalse.

Iedereen wilde een foto van Wout en zijn cabriomiss Lore. ©  BELGA

Het spectaculaire na-Tourcriterium van donderdag was alvast de ideale voorbereiding: op het podium had Lore oogcontact met zo’n achtduizend mensen, tijdens de cabriorit kwamen er daar nog een paar duizend bij. “Dat doet wel iets met je als ouder om ze daar te zien zitten naast van Aert, met haar lintje van The Best Model of Europe”, geeft ook papa Marc toe, die blinkt van trots.

“En ik heb mijn mama ook een traantje zien wegpinken. Dat ik mijn ouders ook trots kan maken met wat ik doe, vind ik extra fijn”, vertelt ze.

Een dag na de drukbezochte passage van Wout van Aert, doet Lore nog vrijwilligerswerk op Herentals Loopt. “Dat ik mijn ouders ook trots kan maken met wat ik doe, vind ik extra fijn”, vertelt ze. © MPH

“Ben ik dat echt?”

In september gaat Lore naar het vierde jaar Haar- en Schoonheidsverzorging aan kOsh in Herentals. Ook haar vrienden en klasgenoten zijn onder de indruk. “Ze vinden het vooral cool dat ik op mijn leeftijd al zo’n dingen kan doen. Ik vind het zelf nog altijd een beetje irreëel als ik de foto’s van donderdag herbekijk. ‘Ben ik dat echt in die cabrio?’, heb ik mezelf al afgevraagd”, lacht ze. “Sommige mensen wilden die avond zelfs met mij op de foto. Heel speciaal.”

Vrijdag moet Lore nog enkele miss-formaliteiten afwerken op Herentals Loopt. Volgende maand staat dan de finale van The Best Model of Europe in Spanje op het programma, maar ook in de toekomst heeft ze nog ambitieuze plannen.

“Mijn ultieme droom is het tot Miss Universe schoppen, de grootste missverkiezing ter wereld. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe groot mijn passie voor modellenwerk is geworden. Het is een deel van mijn leven. Zowel fotoshoots als modeshows vind ik geweldig, ik kan niet kiezen wat ik het leukste vind. Geef mij een camera of een podium, en ik leef mij uit!”

 ©  Joris Herregods

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs