Kunstenaar Tim Wilmsen ziet zijn droom werkelijkheid worden: schilderij van Wout van Aert te zien op tv

Tim Wilmsen met het schilderij dat hij wil laten signeren door Wout van Aert. © RR

Beerse -

Tim Wilmsen zag zijn droom onlangs werkelijkheid worden. De kunstenaar uit Beerse maakte tijdens de Tour de France een schilderij van Wout van Aert en het werk was op televisie te zien in het decor van het tv-programma ‘Vive le Vélo’.

Annelies Frederickx

Kunstenaar Tim Wilmsen is gepassioneerd door wielrennen en oud speelgoed. “Ik speelde vroeger met plastieken wielrennertjes, zoals die op de tafel van Vive le Vélo te zien zijn en nu dient dat speelgoed als inspiratiebron voor mijn werk. Tweeënhalf jaar geleden maakte ik al eens een potloodtekening, waarbij ik het hoofd van Wout van Aert tekende op zo’n speelgoedrennertje. Die tekening was een ode aan Wout voor zijn rentree in het veld na die zware val in de Tour.”

Eerste laag groen

De prestaties van de Kempense renner in de afgelopen Ronde van Frankrijk zetten Tim Wilmsen opnieuw aan het schilderen. “Op de eerste dag van de Tour freesde ik de beeltenis van Wout op zijn fiets uit een dibond (kunststof, met een dun toplaagje aluminium, red.) paneel. Bij het inkleuren met olieverf gebruikte ik voor de eerste laag meteen groen. Er was op dat moment geen weg meer terug en dus was het bang afwachten voor mij of Wout inderdaad de groene trui zou behalen.”

Het schilderij is uit een dibond paneel gefreesd. © RR

Nog voor het einde van de Tour vertrok het werk van Tim Wilmsen zelf naar Frankrijk. “Ik koesterde de stille droom dat mijn schilderij te zien zou zijn in Vive le Vélo. Mensen uit Beerse die naar Parijs vertrokken, wilden mijn werk wel meenemen, maar dan moest ik uiteraard een krappe deadline halen. In Frankrijk kwam mijn schilderij terecht in de entourage van Café Welkom uit Noorderwijk (Herentals, red.) en belandde het uiteindelijk ook aan de tafel van Vive le Vélo. Mijn werk was tijdens de uitzending van zaterdag 23 juli te zien in het decor en dus werd mijn droom werkelijkheid.”

Handtekening

Ondertussen koestert de kunstenaar uit Beerse al een nieuwe droom. “Na de uitzending zette Karl Vannieuwkerke op de achterkant een handtekening en de tekst ‘Deze Wout zat in Vive le Vélo’. Nu zou ik ook nog graag de handtekening van Wout op het schilderij willen. Aangezien mijn werk nog in het bezit is van de productie van Vive le Vélo kon ik donderdag niet naar Herentals Fietst gaan voor die handtekening. Hopelijk vind ik een andere manier om het werk door Wout te laten signeren. Daarna bied ik het te koop aan via Instagram en Facebook.”

www.timwilmsen.be

Het overige werk van Tim Wilmsen is te bezichtigen bij Galerie TON in het Nederlandse Rucphen

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs