Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel kondigt afscheid van de Formule 1 aan

 ©  ISOPIX

Sebastian Vettel stopt op het einde van dit seizoen als piloot in de Formule 1. Dat heeft de Duitse viervoudige wereldkampioen zelf aangekondigd aan op Instagram. De 35-jarige Vettel wil meer tijd maken voor zijn familie.

Maarten Delvaux

Sebastian Vettel werd tijdens zijn carrière vier keer wereldkampioen Formule 1. Die titels behaalde hij vier jaar op een rij (2010, 2011, 2012, 2013) in dienst van Red Bull Racing, een huzarenstukje waar voor hem enkel Juan Manuel Fangio en Michael Schumacher in slaagden. Vanaf 2015 reed hij vijf jaar voor Ferrari, maar hij slaagde er nooit in om de Italiaanse renstal een nieuwe wereldtitel te bezorgen. Vorig jaar verhuisde hij naar Aston Martin.

Met 53 gewonnen GP’s staat hij derde op de ranglijst aller tijden, achter recordhouder Lewis Hamilton (103) en Michael Schumacher (91). Zijn eerste F1-race werkte hij in 2007 in de Verenigde Staten af, een jaar later volgde reeds de eerste zege in de GP van Italië. Zijn voorlopig laatste zege dateert intussen van 2019 in Singapore. Dit seizoen staat hij met vijftien punten op een anonieme veertiende plaats.

Aston Martin had nochtans gerekend op een contractverlenging. “Het was een moeilijke beslissing voor mij en ik heb er dan ook lang over nagedacht”, vertelde hij aan persbureau PA. “Als vader wil ik nu eenmaal meer tijd met mijn gezin doorbrengen. Aan het einde van dit seizoen zal ik nog wat verder nadenken, om te zien wat de toekomst eventueel nog kan brengen voor mij.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen