Parkcafé ’t Voske is de verborgen parel in het Reinaertpark

© ghl

Destelbergen-Merelbeke -

In een verborgen hoekje van het prachtige Reinaertpark openden Merelbekenaars Ward en Vanessa begin deze maand hun Parkcafé ’t Voske. “Vroeger trok ik met mijn dochtertjes Lilly en Bo naar het Liedermeerspark. Ik ken de meerwaarde van zo’n plek voor ouders en kinderen”, lacht de nieuwe uitbater.

Geert Herman

Ward Verheyen (44) verkocht enkele jaren geleden zijn aandelen in Bakkerij Himschoot op de Groentenmarkt, een zaak die hij opnieuw op de kaart zette met twee nieuwe vestigingen. Door zijn auto-immuunziekte keek hij uit naar een rustiger én laagdrempeliger engagement. “Dit was voor mij en mijn vrouw Vanessa zo’n ontdekking. We hadden echt spijt dat we deze parel niet eerder leerden kennen. Eind juni kregen we de gemeentelijke concessie en drie dagen later gingen we open. Over de naam moesten we niet lang nadenken.”

Het Parkcafé is bewust een verlengstuk geworden van het prachtige park: open, met veel licht en ruimte en uitnodigend om je er binnen of buiten - er zijn 100 terrasplaatsen- te nestelen. Met een boek, goed gezelschap en een pintje of een versgebakken pannenkoek, wafel of groentenknabbels. “Een hit, als ik daarmee buitenkom, moet ik meteen drie andere klaarmaken”, lacht Ward. (lees verder onder foto)

 ©  ghl

“We zijn tot eind september zeven dagen op zeven open, je moet daarin je klanten een service bieden. Een uurtje of twee open, dicht op een bewolkte dag, zo werkt het niet. Ik weet ook dat je van Fristi’s niet rijk wordt, en kinderen drinken nu eenmaal geen cocktails of gin tonics. We willen mensen gewoon laten genieten, van rust en kleine details. Weet je dat onze speeltuin uniek is? Die ligt de hele dag in de schaduw. In de meeste andere speeltuinen verbrand je gewoon je billen op een zomerdag. Na een paar weken hebben we echt al veel vaste klanten en dat zijn niet alleen ouders of grootouders met kindjes. Er is ook nauwelijks horeca hier in het centrum.”

Hoe het ambitieuze ’t Voske ingevuld zal worden in de wintermaanden, blijft nog even afwachten. “De komende maanden ben ik in ouderschapsverlof”, vertelt Ward. “We zouden het ook liefst in de winter draaiende houden, met andere openingsuren. Creatieve ideeën én goesting hebben we genoeg, zo denk ik aan kinderworkshops rond donuts bakken en versieren. We willen vooral een zaak hebben waar wat te beleven valt, met veel wisselwerking met de bezoekers.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs