Café Bierpotje organiseert opnieuw wielerwedstrijd voor aspiranten

William Loman met zaakvoerders Serge De Paepe en Marga Coesens van café Bierpotje.© edp

Michelbeke -

De aspirantwielrenners van 12, 13 en 14 jaar oud mogen zich klaarstomen voor de vijfde editie van de Aspirantenkoers Michelbeke. Die vindt plaats op zaterdag 6 augustus.

Eric De Pessemier

“De start en aankomst is aan café Bierpotje in de Groenstraat”, vertellen zaakvoerders Marga Coesens en Serge De Paepe. “De aspiranten rijden op een gesloten parcours van 2,4 kilometer. De jongsten rijden negen ronden. De 13-jarigen gaan voor elf ronden en de 14-jarigen rijden er dertien.”

“De jonge renners vertrekken in de Groenstraat en rijden via de Burgweg richting Heksteelstraat”, vervolgt William Loman. “Via de Lepelstraat passeren ze aan de woningen van onze twee ministers, waar ze iets verder links de Dorrebeekstraat inslaan. Via de Nieuwstraat loopt het parcours richting Guido Gezellestraat naar de Groenstraat. Door de parking van de secundaire school Stella Matutina open te stellen voor de mobilhomes van de deelnemers, houden we ruime parking over op het Riedeplein in de nabije omgeving.”

Dat café Bierpotje heeft een hart voor wielrennen,want het is jarenlang het supporterscafé geweest van Michelbekenaar Frederik Backaert.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs