Ousmane Dembélé lijkt met twee heerlijke goals tegen Juventus aan tweede leven bij Barcelona te beginnen (en viert zoals Curry)

 ©  AFP

De Fransman Ousmane Dembélé (25) lijkt vijf jaar nadat Barcelona 140 miljoen euro voor hem op tafel legde eindelijk van grond te komen bij de Blaugrana. In een oefenmatch tegen Juventus scoorde hij twee heerlijke goals, al zorgde Juventus-spits Moise Kean telkens voor een tegentreffer: 2-2.

Wim Conings

Behalve met zijn goals stal Dembélé ook de show met zijn viering. Zo legde hij zich met zijn hoofd op zijn twee handen, alsof hij ging slapen. NBA-ster Stephen Curry deed hem dat enkele maanden geleden voor toen hij de Golden State Warriors in de play-offs met een stevige comeback voorbij Dallas leidde, samen met de woorden “Night-night”. Slaapwel. Sindsdien wordt de viering door wel meer sporters overgenomen.

“Als je het over kinderen hebt, weet je hoe routines om naar bed te gaan belangrijk zijn”, legde Curry destijds na zijn viering uit. “Het is een teken voor iets dat je goed gedaan hebt die dag.”

Bekijk de beelden hier:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over FC Barcelona

Video

Keuze van de redactie