Wielrennen Elite z/c & Beloften Ronde van Vlaams-Brabant

Jonas Volkaert wil ereplaatsen inruilen voor vette vis in Ronde van Vlaams-Brabant: “Ploeg heeft meerdere troefkaarten op zak”

Volkaert zakt met ambitie af naar Vlaams-Brabant. ©  Marc Van Hecke

In Huldenberg begint woensdag de Ronde van Vlaams-Brabant. Brakelnaar Jonas Volkaert (VDM-Trawobo CT) showde er vorig jaar na de eerste rit de rushestrui. Het team uit Gijzenzele heeft met Brem Deman, Jonas De Schampheleire en Ben Squire nog troefkaarten op zak.

Het VDM-Trawobo Cycling Team was het voorbije weekend op verschillende fronten actief. In Bretagne liet het team ereplaatsen optekenen en kreeg het lof voor de aanvallende manier van koersen. Dichter bij huis sprintte Jonas Volkaert naar de vierde plaats in Brussel-Zepperen. Zottegemnaar Ben Squire eindigde in Limburg zevende. “Dit is mijn derde deelname aan de Vlaams-Brabantse ronde”, zegt Volkaert, die in het voorjaar in Wevelgem een voltreffer liet optekenen. “Vorig jaar stond ik na de eerste dag op kop van het rushesklassement, maar dat kon ik niet vasthouden. In de eerste rit moeten we negen keer over de Smeysberg en dat is niet te onderschatten.”

Beste seizoen

Volkaert grossiert in ereplaatsen met als uitschieters de vijfde plaats in de GP Etienne De Wilde in Laarne en de achtste plaats in de GP Criquielion, een UCI-koers. “Dit is sowieso mijn beste seizoen. Als ploeg functioneren we heel goed en zijn we sterk in de breedte. In Schuiferskapelle eindigde De Schampheleire tweede en ik achtste. Chapeau voor wat Jonas daar als eerstejaars neerzette. Overal verzamelen we ereplaatsen. Een vette vis vangen, blijft de uitdaging. Jonas, Ben, Brem en ik hebben de voorbije weken bewezen dat we over een uitstekende conditie beschikken. Met Seppe De Beuckeleer, Jelle Van Genechten en Senna Verbiest in steun moeten we goed kunnen scoren. We mogen met enige ambitie naar Huldenberg afzakken.”(fdg)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs