Kotfeesten zijn aan allerlaatste editie toe: opbrengst gaat naar drie Lilse jeugdverenigingen

Het gratis festival Kotfeesten in de Broekzijstraat in Lille gaat zaterdag voor de laatste keer door. © RR

Lille

Het gezellig festivalletje Kotfeesten in Lille is op zaterdag 30 juli aan de allerlaatste editie toe.

De Kotfeesten, die plaatsvinden op een terrein in de Broekzijstraat 111 in Lille, zijn in 2010 ontstaan als een bescheiden evenement om beginnende en lokale groepen te laten optreden. “Omdat het concept zo’n groot succes was, besloten we om er een jaarlijks evenement van te maken”, zeggen de organisatoren van de Kotfeesten.

De initiatiefnemers namen na enkele edities een pauze van drie jaar om hun studies te kunnen afronden. Nadien namen ze de draad weer met succes op. Naast optredens van livebands volgde in 2019 ook een afterparty tijdens de Kotfeesten. Tijdens de voorbije twee coronajaren waren er geen Kotfeesten, maar op zaterdag 30 juli is het festival aan de allerlaatste editie toe.

Op het podium staan zaterdag vanaf 17u Steve Leon & The Accusations, Recup, Country Feedback Club, New Collective en The All-Star Weddingband. Deejay Koene with a K brengt de sfeer er extra in op de afterparty. Er is ook kinderanimatie op de Kotfeesten.

Aangezien het de laatste keer is, schenkt de organisatie de opbrengst van het festivalletje aan de drie Lilse jeugdverenigingen: de scouts van Lille-Poederlee, Chiro Lille en JOC Frontaal. De toegang is gratis. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs