De Zomer van Wechel toont weer kunst aan Hof d’Intere: “We benutten alle ruimten van het kasteel”

De kleurrijke paraplu’s aan het Hof d’Intere in Wechelderzande geven aan dat het weer tijd is voor het kunstevenement De Zomer van Wechel. © RR

Wechelderzande -

Het kunstevenement De Zomer van Wechel is vanaf zaterdag 13 augustus weer van de partij. De laatste drie weekends van augustus kunnen liefhebbers in en rond het Hof d’Intere in Wechelderzande (Lille) kennismaken met werk van in totaal vijftien kunstenaars. “De deelnemers komen vanuit heel Vlaanderen, van Dilbeek tot Bredene en ook uit de Kempen”, zegt Rosette Dillen van De Zomer van Wechel.

Bart Van den Langenbergh

Als de kleurrijke paraplu’s weer verschijnen voor het kasteel Hof d’Intere in de Heymansstraat in Wechelderzande, dan is het tijd voor De Zomer van Wechel. Kunstwerken van vijftien kunstenaars, passend in de omgeving, zowel in het kasteel als in het omringende park zijn vanaf zaterdag 13 augustus en de twee weekends erna te bewonderen. De Zomer van Wechel is intussen al toe aan de 21ste editie.

Allerlei disciplines

“We benutten alle ruimten van het hele kasteel met werken van tien kunstenaars. Buiten staat er een beeldentuin met kunstwerken van vijf kunstenaars”, legt Rosette Dillen van De Zomer van Wechel uit. “De deelnemende kunstenaars komen uit heel Vlaanderen: van Dilbeek tot Bredene, van Hasselt tot Gent en uit Halle en Brussel. Ook uit de Kempen zijn er deelnemers, onder meer uit Gierle, Herentals en Geel. Op De Zomer van Wechel zijn er weer allerlei kunstdisciplines te bewonderen. Iedereen kan komen genieten van beeldhouwwerken in cortenstaal, in gips en polyester en in metaal, van olieverf en acryl schilderkunst, video, glaskunst, porselein, keramiek en fotografie. De deelnemers zijn allemaal professionele of semi-professionele kunstenaars. Zij komen niet pas van de academie maar zijn al jaren bezig, met uitzondering van de jonge Julie Neefs uit Gierle. Zij toont haar eindwerk in de videokunst.”

Bezoekers van De Zomer van Wechel kunnen zoals de voorbije jaren genieten van kunstwerken aan Hof d’Intere in Wechelderzande. © Bart Van den Langenbergh

Vijftien kunstenaars

In het park staan werken van Monique Donckers, Hendrik Lattré, William Roobrouck, Jeannine Rosseel en Marc Van Hecke. In het kasteel zelf kan je heel wat kunstvormen bewonderen van Gaby Berger (glaskunst), Wim Daniels (schilderijen), Anita Fleerackers (keramiek/digital art), Monique Donckers (gips), Koen Lybaert (schilderijen), Christina Mignolet (schilderijen), Julie Neefs (videokunst), Anima Roos (keramiek), Sam Vanoverschelde (fotografie), Jenny Verplanke (schilderijen/sculpturen) en Veerle Verheylewegen (schilderijen).

De kunsttentoonstelling is gratis toegankelijk op 13, 14, 15, 20, 21, 27 en 28 augustus, telkens van 13u tot 18u. Op de zondagen en op maandag 15 augustus zijn er telkens om 15u matinees in het park met optredens van The Many Moons (14 augustus), Mullerthal (15 augustus), Boomer’s String Quartet (21 augustus) en Country Feedback Club (28 augustus).

www.dezomervanwechel.be

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs