De eerste van vele: Erling Haaland scoort al na twaalf minuten z’n eerste in loondienst van Manchester City

 ©  AFP

Het heeft niet lang geduurd vooraleer Erling Haaland zijn eerste goal voor zijn nieuwe club Manchester City in de boeken mocht schrijven. In een stormachtige oefenpartij tegen Bayern München tekende de Noor meteen voor het enigste doelpunt.

Jens Heylen

De match begon door een stevige onweersbui een kwartier later dan gepland, maar er raasde na twaalf minuten wel nog een Noorse wind. Zo lang had Erling Haaland namelijk nodig om het blauwe legioen van Pep Guardiola te laten juichen. In het stadion van American Football-team Green Bay Packers schoof de Noor een voorzet van Jack Grealish simpel in doel. Ene Kevin De Bruyne deed het voorbereidende werk. 0-1 voor City, nadat de 1-0 voor Bayern namens Thomas Müller werd afgekeurd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meteen na die (geldende) openingsgoal werd de partij onderbroken omwille van het slechte weer. Pas na een uur werd er hervat, met als gevolg dat de match werd ingekort in twee helften van elk veertig minuten en een pauze van een handvol minuten. City maakte nog wel aanspraak op een tweede doelpunt via De Bruyne, Mahrez of Alvarez, de vervanger van Haaland, maar het bleef bij die ene treffer.

Sambi Lokonga trefzeker voor Arsenal

In de staat Florida keken Arsenal en Chelsea elkaar dan weer in de ogen. Wat er op het spel stond: de Florida Cup. Gabriel Jesus toonde met de openingsgoal nog maar eens waarom hij een goede aanwinst is voor de Gunners. Odegaard deed er voor de pauze nog eentje bij. In de tweede helft legde Arsenal er opnieuw twee in het mandje. Eerst Saka voor de 3-0 en in de allerlaatste minuut zette ook Rode Duivel Albert Sambi Lokonga zich op het scorebord. Meteen een pandoering voor de Blues van Michy Batshuayi, die een halfuurtje speeltijd kreeg.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Manchester City

Video

Keuze van de redactie