Belgische klacht heeft effect: hordeloopster Anne Zagré krijgt herkansing nadat ze gehinderd werd in de reeksen

 ©  RR

De Belgische atletiekfederatie heeft zaterdag aangekondigd dat ze protest heeft aangetekend na de 100 m horden-reeks van Anne Zagré op de wereldkampioenschappen atletiek in het Amerikaanse Eugene (Oregon). Onze landgenote werd gehinderd in het slot. Na een klacht van de Belgische federatie kwam zopas het verdict dat Zagré een herkansing krijgt. Om 1.55u Belgische tijd probeert onze landgenote zich opnieuw te plaatsen voor de halve finale.

jeja, hjbBron: BELGA

De 32-jarige Brusselse finishte in de eerste reeks in 13.25 op de vijfde plaats, na een mindere start. Het Belgisch record van Zagré bedraagt 12.71.

De Amerikaanse regerende wereldkampioene Nia Ali raakte de twee laatste horden. Bovendien kegelde ze ook de laatste horde van Zagré om. Onze landgenote ondervond zo duidelijk hinder. Ali werd gediskwalificeerd.

“Ik zag haar vallen en dacht bij mezelf dat ik voorzichtig moest zijn. Ik week een beetje af. Misschien had mijn tijd één of twee honderdsten beter gekund, maar niet meer”, reageerde Zagré na afloop.

Enkel de eerste drie van elke reeks en de zes beste verliezende tijden stoten door naar de halve finales, die zondag voorzien zijn. Zagré liet de 31e chrono van alle deelneemsters optekenen.

Herkansing voor Zagré

Na een klacht van de Belgische federatie kwam zopas het nieuws dat Anne Zagré een herkansing krijgt, zij het helemaal alleen. Als ze sneller loopt dan 13.12, plaatst ze zich voor de halve finale. Dat is het resultaat van het protest na haar reeks. Wereldkampioene en medaillefavoriete Nia Ali struikelde, nam ook een stukje van Zagrés horde mee, vandaar het protest.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over WK atletiek

Video

Keuze van de redactie