Coronacijfers in regio kleuren donkerrood: vooral Gavere en Zulte zwaar getroffen

Vanaf september komt de herfstbooster eraan. © Peter Malaise

Regio -

De coronacijfers zijn opnieuw niet goed. Gelukkig blijven de hospitalisaties beperkt en is de BA5-variant op zijn terugweg. “De golf is een golfje geworden”, zegt viroloog Marc Van Ranst, die denkt dat er na 1 september opnieuw maatregelen kunnen volgen.

Peter Malaise

Wie op www.coronafacts.be kijkt, ziet dat België terug rood tot donkerrood kleurt als het op het aantal coronabesmettingen komt. Het aantal besmettingen per gemeente gaat van maal 5 tot zelfs maal 10 op zes weken tijd. Ook in onze regio zijn de cijfers vandaag niet goed.

Gavere en Zulte hebben een incidentiecijfer van meer dan 1.300 besmettingen per 100.000 inwoners op twee weken. Kluisbergen scoort met een cijfer van 806 het best. Momenteel liggen er 311 besmette mensen in het ziekenhuis in Oost-Vlaanderen, 17 van hen liggen op intensieve zorgen. In onze provincie is er een afname van 1 procent op weekbasis in de ziekenhuisopnames, voor ons land is er de voorbije week een toename van 11 procent. De ziekenhuisopnames zullen nog een tijdje stijgen.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs