Inbrekers bezoeken twee huizen in dezelfde nacht

 © Bart Van den Langenbergh

Beerse, Kasterlee

Twee inbraken in woningen in Beerse en Kasterlee kunnen de Pool Krzysztof B. zuur opbreken. De jongeman riskeert een veroordeling van 24 maanden cel.

De man moest zich voor de rechter in Turnhout verantwoorden met een medebeklaagde, maar die laatste was niet aanwezig. Op 17 januari van dit jaar pleegden ze inbraken in woningen in Beerse en in Kasterlee. In Beerse sloegen ze een glazen raam stuk maar ze werden betrapt door de bewoner die wakker werd van het lawaai.

Dezelfde nacht vond een geslaagde inbraak plaats in een huis in Kasterlee. Hetzelfde duo drong het huis binnen via de achterkant en ging aan de haal met een televisie en juwelen. Bij beide inbraken was er sprake van een blauwe auto van het merk Citroën. De politie in Nederland kon die auto na een wilde achtervolging onderscheppen. De twee beklaagden zaten in de auto.

Enkel B. werd vanuit Nederland aan ons land uitgeleverd omdat zijn kompaan, Patryk T., zich nog in Duitsland moet verantwoorden voor andere feiten. Het Openbaar Ministerie vroeg de rechtbank om hen te veroordelen tot een effectieve gevangenisstraf van 24 maanden. De verdediging vroeg om een straf met uitstel uit te spreken. Vonnis op 27 juli. (bvdl)   

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs