Bondscoach Darren Bisley neemt Englebert en Brasseur mee naar EK hockey junioren in Gent

 ©  ISOPIX

Darren Bisley, bondscoach van de nationale vrouwenhockeyploeg bij de -21-jarigen, heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het Europees kampioenschap bij de junioren in de Blaarmeersen in Gent. Twee vedettes van de Red Panthers die net zijn teruggekeerd van het WK bij de senioren, Charlotte Englebert en Hélène Brasseur, zijn erbij.

Jens JacobsBron: BELGA

Net zoals bij de jongens is het basisdoel de kwalificatie voor het volgende WK voor de junioren, in Chili eind 2023. Daarvoor moeten de hockeydames een plaats in de top 5 behalen. De ploeg heeft echter nog iets meer ambitie.

“Ons doel is de halve finales halen. Maar dat zal geen gemakkelijke taak zijn want met Nederland, Spanje en België in dezelfde poule hebben we drie kandidaten voor slechts twee plaatsen”, aldus Bisley. “We weten heel weinig over Wales, maar we zullen ook voor hen op de hoede zijn. Ik ben blij dat Charlotte en Hélène hebben aangegeven dat ze echt willen deelnemen. Die twee revelaties van het recente WK bij de vrouwen - Charlotte is verkozen tot beste jonge speelster van het toernooi - zullen veel ervaring bij onze trouwens heel jonge ploeg brengen. Ik ben ervan overtuigd dat we een goed toernooi zullen spelen.”

De Belgische juniores beginnen hun toernooi in groep A op zondag, om 15.30 uur, tegen Nederland. Maandag spelen ze tegen Wales (18.45 uur) en woensdag tegen Spanje (17.45 uur)

De selectie:

Charlotte Englebert (Racing), Hélène Brasseur (Gantoise),Camille Belis (Orée), Vanessa Blockmans (Laren/Ned), Astrid Bonami (Orée), Maïté Bussels (Mechelen), Maud Dewelde (Herakles), Zoë Dujardin (Braxgata), Nael Goeminne (Waterloo Ducks), Lauren Maertens (Herakles), Alix Marien (Dragons), Delphine Marien (Dragons), Elizabeth Mommens (Léopold), Noa Schreurs (Gantoise), Anne-Sophie Roels (Gantoise), Anne-Sofie Vanden Borre (Gantoise), Ophélie Vincent (Orée) en Emily White (Waterloo Ducks).

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen