Voetbal 1B Cercle/Virton

Van de ene naar de andere kant van het land: Kortemarkenaar Arne Cassaert ruilt Knokke in voor Virton

Arne Cassaert (onder contract bij Cercle Brugge) tijdens zijn uitleenbeurt voor FC Knokke. ©  VDB

Na zes maanden bij FC Knokke gaat Arne Cassaert (21) zijn geluk beproeven bij Virton in 1B. Cercle leent hem na een positieve test nog een jaartje langer uit. Van Kortemark naar Virton, van het ene naar het andere uiterste van het land. “Het is ook weer niet de andere kant van de wereld en ik wil mij graag tonen”, aldus de gemotiveerde youngster.

Koen Verdruye

Een haard van rust en zekerheid is Virton de jongste jaren niet geweest. Vorig seizoen werd zelfs pas een ploeg gevormd toen de competitie al begonnen was. Nu zijn ze er iets vroeger bij en vrijdagmiddag zelfs ietwat voorbarig want de deal was nog niet eens helemaal afgerond en toch poseerde Arne Cassaert samen met drie andere jongens al met een trui van Virton.

“Ze lenen mij één jaar van Cercle waar ik dit seizoen nog onder contract lig, met een optiejaar”, meldt Cassaert vanuit een hotel in Virton. Het is de bedoeling om een flat in de buurt te zoeken want dagelijks op en neer rijden zoals naar Brugge of Knokke is niet mogelijk. “Het is de eerste keer dat ik niet meer thuis zal wonen, maar ook dat is een nieuwe stap. Ik kan het ook blijven combineren met mijn studies Sport- en bewegingsleer in Brugge. Alleen zal het nu nog meer vanop afstand moeten gebeuren.”

Cercle leende Cassaert vorig seizoen uit aan Knokke in eerste nationale. Hij maakte de remonte mee en haalde zelfs de eindronde met de kustclub.

“Ik had er een mooie tijd, werd meteen opgenomen in een toffe groep en zetten een ongelooflijke reeks neer”, blikt Cassaerts met plezier terug. “Indien ze een licentie hadden behaald was ik graag gebleven, maar ik ben ambitieus en wil profvoetbal spelen. Ik deed het nooit met tegenzin, maar ’s avonds trainen is ook niet ideaal. In Virton kan dat gelukkig overdag. Knokke kwam trouwens ook nooit met een echt voorstel. Ik vernam wel dat Kristof Arys positief was over mij en dat waardeer ik.”

In de kijker spelen

Na zijn Knokse periode was er voor Cassaert weinig tijd voor vakantie.

“We speelden de eindronde en pas eind mei was die afgelopen. Nadien had ik drie weken stage voor school en moest ik mij melden op Cercle voor de voorbereiding”, vertelt Cassaert over zijn drukke periode. Veertien dagen geleden viel hij nog in tegen PSV, maar nadien had hij een gesprek met sportief directeur Carlos Avina. “Hij vertelde mij dat zijn collega Tom Vandenabeele gebeld had namens Virton. Bij Cercle verandert er weinig qua centrale verdedigers en Virton in 1B leek ons wel een geschikte club. Het komt ook allemaal op televisie, ideaal dus om mij in de kijker te spelen.”

Ploegmaat van Kagé

“Virton is dan wel niet bij de deur, maar het is ook weer niet de andere kant van de wereld”, is Cassaert klaarhelder. “Ik zag het dus zitten en trok niet mee op stage met Cercle, maar ging een week op proef bij Virton. Het viel mee en de nieuwe coach Christian Bracconi kent de club want hij werd al eens kampioen. Hij coachte ook nog Tubeke. Er loopt veel kwaliteit rond met de ervaren Hervé Kagé op kop. Voor mij is het een mooie kans en ook al is het een stap in het onbekende, ik beschouw het vooral als weer een stap vooruit.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs