District voorziet budget voor sportarena in woonwijk Viswater

Viswater krijgt sportarena. © WAS

Berendrecht -

Na vragen van Annick Kerstens tijdens de districtsraad wordt duidelijk dat wijk Viswater een sportarena krijgt en dat wordt onderzocht of er aan dienstencentrum Molengeest calisthenics kunnen komen.

Annick Kerstens (PRO2040) stelde tijdens de jongste districtsraad voor om calisthenics toestellen te zetten in het district. “Het idee om die toestellen te plaatsen voor zowel senioren als jongeren is vroeger goedgekeurd. Ze integreren in de wijk van het dienstencentrum Molengeest lijkt me daarvoor een ideale locatie. Maar dit idee is nooit uitgewerkt en ik vraag me af waarom. Tegelijkertijd stel ik voor dat het district onderzoekt of er op termijn een voetbalveld kan komen.

Districtsburgemeester Carl Geeraerts (N-VA): “We hebben dergelijke calisthenics-toestellen voor +12-jarigen geplaatst op het speelterrein aan het Armenstraatje. We bekijken of we dergelijke toestellen ook kunnen plaatsen aan het dienstencentrum Molengeest. Elders staan er al wel en misschien moeten we dat beter bekendmaken.”

In ons meerjarenplan is een budget voorzien om in woonwijk Viswater een sportarena te plaatsen. We overleggen met AG VESPA hoe we dat best kunnen aanpakken. Het is immers niet evident om daar een vaste infrastructuur te plaatsen. Het is de bedoeling om het huidige basketpleintje om te toveren naar een basket- en voetbalpleintje”, aldus districtsburgemeester Carl Geeraerts. (evdw)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs