Wielrennen Nieuwelingen West-Vlaanderen Cycling Tour

Individuele tijdrit geeft West-Vlaanderen Cycling Tour nog meer uitstraling

Vorig jaar was de zege voor Nederlander Julian Vergouw (midden), hier met Niels Driessen en Thom Van Herwaarden.  ©  VDB

De dertiende editie van de West-Vlaanderen Cycling Tour voor nieuwelingen (18-21 augustus) pakt op de derde dag uit met een individuele tijdrit in Stasegem. Bellegem, Meulebeke en Rekkem staan in voor de etappes in lijn.

24 ploegen maken hun opwachting. Van West-Vlaamse zijde tekenen Jonge Renners Roeselare, Wielerploeg De Molenspurters Meulebeke, KVC Noordzeemeeuw Oostende, Gaverzicht-Be Okay-AGS, FlandersColor Galloo Team, Wielerteam Waregem en de gemengde ploeg CT Houtland-Westkust/Young Cycling Team Middelkerke present.

Ze nemen het op tegen onder meer Acrog-Tormans Balen BC, WAC Team Hoboken en Van Moer Logistics Cycling Team. Met Willebrord Wil Vooruit (dat WV De Amstel vervangt), Racing U17 Phenix Team uit het departement Meuse en ASD GB Team uit Milaan van ex-prof Gianluca Bortolami is er ook weer buitenlandse inbreng. Doordat het aantal deelnemers bij de nieuwelingen beperkt is tot 120 moesten de organisatoren meerdere gegadigden (zoals Isorex Cycling Team) ontgoochelen.

Eerste stappen als wielrenner

De vierdaagse start op donderdag 18 augustus in Bellegem. Daags nadien zijn de renners aan de slag in Meulebeke. Met een individuele tijdrit in Stasegem krijgt de vierdaagse extra cachet. Rekkem Paradijs vormt andermaal het decor voor de slotetappe op zondag.

Heel wat van de huidige toppers hebben in de West-Vlaanderen Cycling Tour hun eerste stappen als wielrenner gezet. Onder meer Jasper Philipsen, Bram Welten, Jonas Rickaert, Brent Van Moer, Fabio Jakobsen, Emiel Planckaert, Senne Leysen, Arnaud De Lie en Owen Logan maakten furore in het eind-, punten-, rushes of jongerenklassement. Vorig jaar stak de Nederlander Julian Vergouw de eindzege op zak (zie foto). (tvm)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs